Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Final Four 2022 – Γιώργος Μπαρτζώκας: «Μπορεί να εμφανιστούμε καλύτεροι λόγω της Μονακό»

Final Four 2022 – Γιώργος Μπαρτζώκας: «Μπορεί να εμφανιστούμε καλύτεροι λόγω της Μονακό»
Intime.gr

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε ένα μίνι απολογισμό για τη σεζόν και φυσικά αναφέρθηκε στο Final Four του Βελιγραδίου, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός θα είναι πανέτοιμος, κάνοντας ειδική αναφορά στις “μάχες” του με την Μονακό.

“Δεν χωράνε εγωιστές στην ομάδα μας”, τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενώ ανέφερε ότι “στον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολο απλώς να κερδίζεις αγώνες. Πρέπει να παίζεις καλά και να θυσιάζεσαι για την ομάδα”

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για…

-τη φετινή επιτυχία του Ολυμπιακού: «Πάντα είναι δύσκολο, ποτέ δεν θα είναι εύκολο. Τίποτα στη ζωή μου δεν ήταν εύκολο, το ίδιο και στην ιστορία του Ολυμπιακού. Όλα είναι δύσκολα, αλλά γι’ αυτό ακριβώς εκτιμάς περισσότερο ό,τι πετυχαίνεις. Χρειαζόταν υπομονή γιατί ήμασταν σε μια μεταβατική περίοδο στην ομάδα. Έπρεπε να φέρουμε κάποια νέα παιδιά που ταιριάζουν πνευματικά στον Ολυμπιακό. Με τη μαχητικότητα, την ομαδικότητα και το να παίζουν για τον κόσμο. Με το να μοιράζονται τη φιλοσοφία του συλλόγου και να μην τα παρατάνε ποτέ».

-τον πλουραλισμό του Ολυμπιακού: «Καθημερινά, προπόνηση με την προπόνηση, προσπαθώ να καλλιεργώ μια φιλοσοφία ώστε να μην είμαστε εγωιστές. Όποιος είναι εγωιστής, μένει στην άκρη. Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για την ομάδα αλλά για τα στατιστικά του, φεύγει από την ομάδα. Αυτή είναι η οπτική μου. Αν δείτε τις ομάδες που είχα κατά καιρούς, θα δείτε ομαδική προσπάθεια και δημιουργία. Ο καθένας συμμετέχει στο επιθετικό κομμάτι, ο καθένας μοιράζει την μπάλα και πάντα εκτιμάμε περισσότερο έναν παίκτη που πασάρει παρά έναν που σκοράρει».

-τον φετινό Ολυμπιακό: «Το φετινό ρόστερ είναι ένα από τα καλύτερα που είχα ποτέ. Όχι μόνο από πλευράς ταλέντου, αλλά και επειδή ο ένας νοιάζεται για τον άλλον. Ήθελα να περάσω μια φιλοσοφία και τα κατάφερα. Μπόρεσα να μεταδώσω σε όλους να μη σκέφτονται τι θα γίνει στο Final 4, αλλά το επόμενο παιχνίδι, την επόμενη προπόνηση. Και τελικά φτάσαμε στο Final 4. Νιώθω πραγματικά τυχερός γιατί φέτος έχουμε εξαιρετικούς χαρακτήρες στην ομάδα, που νοιάζονται για τον συμπαίκτη τους. Ήρθαν 5-6 παίκτες στη διάρκεια της σεζόν στο γραφείο μου και με ρώτησαν πώς μπορούμε να βοηθήσουμε έναν συμπαίκτη που δεν νιώθει καλά. Όταν το είδα αυτό, ήμουν σίγουρος για την ομάδα και τι μπορεί να πετύχει».

-τις ιδιαιτερότητες του Ολυμπιακού σαν ομάδα: «Ξέρω καλά τον Ολυμπιακό, είναι τόσο απλό. Δεν υπάρχει εύκολη μέρα εδώ. Όποιος γνωρίζει τον σύλλογο, γνωρίζει πως είναι κάτι διαφορετικό. Είναι φανταστικό πώς ο κόσμος στηρίζει την ομάδα αλλά και πώς πιέζει για να πετύχει πράγματα. Στον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολο απλώς να κερδίζεις αγώνες. Πρέπει να παίζεις καλά και να θυσιάζεσαι για την ομάδα».

-τον χαρακτήρα του φετινού Ολυμπιακού: «Μετά από κάθε σκληρή ήττα αντιδρούσαμε. Ήμασταν πάντα έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι. Περισσότερο ανησυχώ για την ομάδα μετά από μια μεγάλη νίκη, παρά μετά από μια μεγάλη ήττα. Είμαι βέβαιος πως και στο Final 4 θα είμαστε έτοιμοι, θα προετοιμαστούμε πνευματικά και σωματικά με τον καλύτερο τρόπο. Δεν με ανησυχεί η νοοτροπία μας. Δεν είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα, που είναι φυσιολογικά σε μια μεγάλη σεζόν. Είναι αδύνατο να είσαι συνέχεια σε υψηλό επίπεδο και είναι φυσιολογικό να δεις ακόμη και πρωταθλητές να χάνουν με 30 πόντους. Αυτή η ένταση είναι κάτι φανταστικό στην Ευρώπη. Δεν μπορείς να κερδίζεις συνέχεια. Κάποιες φορές χρειάζεσαι και ένταση μέσα στην ομάδα, γιατί υπάρχουν πολλοί εγωισμοί».

-τη δύσκολη πρόκριση με τη Μονακό και τον ημιτελικό με Εφές: «Η σειρά με τη Μονακό μας έκανε καλύτερη ομάδα. Μας βοήθησε να γίνουμε πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι. Το ίδιο ισχύει για τη Μονακό, που βγήκε καλύτερη ομάδα μέσα από αυτή τη σειρά. Μπορεί να εμφανιστούμε καλύτεροι στο Final 4 λόγω αυτής της σειράς. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε τακτικά, σωματικά και πνευματικά για να αντιμετωπίσουμε τους πρωταθλητές Ευρώπης».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις