Παρασκευή, 23 Φεβ.
14oC Αθήνα

Formula 1: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αγώνων σπριντ στο πρωτάθλημα του 2024

Formula 1: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αγώνων σπριντ στο πρωτάθλημα του 2024
Reuters

Η Formula 1 ανακοίνωσε την Τρίτη (05/12) τις έξι πίστες που θα φιλοξενήσουν αγώνα σπριντ στη διάρκεια της σεζόν του 2024.

Αυστρία και Βραζιλία θα διοργανώσουν για τρίτη φορά αγώνα σπριντ στη Formula 1, το Όστιν του Τέξας και το Κατάρ θα το κάνουν για δεύτερη χρονιά, ενώ για πρώτη φορά θα διεξαχθεί αγώνας σπριντ σε Κίνα και Μαϊάμι.

Το πρόγραμμα των αγώνων σπριντ στη Formula 1 καταρτίστηκε με στόχο αυτοί να διεξαχθούν σε πίστες που… προσφέρονται για προσπεράσματα και ευνοούν τις «μάχες» των μονοθεσίων από κοντινή απόσταση.

Από το 2021, όταν τέθηκε σε εφαρμογή, το format του σπριντ είχε θετικό αντίκτυπο στα νούμερα της τηλεθέασης, ειδικά την Παρασκευή σε σύγκριση με τις περιόδους των «κανονικών» ελεύθερων δοκιμαστικών, και παρείχε επιπλέον δράση και ανταγωνισμό στους φιλάθλους στα έξι Grand Prix που περιλάμβαναν έναν τέτοιο αγώνα.

Σύμφωνα με έρευνα της Nielsen σε 21 αγορές, το κοινό που παρακολούθησε τη μετάδοση των δοκιμαστικών για το εφετινό Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν ήταν αυξημένο κατά 83% σε σχέση με τη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών του 2022, ενώ τα αντίστοιχα νούμερα για το Grand Prix των ΗΠΑ κα το βελγικό Grand Prix ήταν +139% και +34%, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής της Formulqa 1 τον Νοέμβριο, υπήρξε συνολική υποστήριξη για μια… αναβάθμιση στο format του σπριντ για το 2024, προκειμένου να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερος εξορθολογισμός στο αγωνιστικό τριήμερο, με το να διαχωριστούν οι δραστηριότητες του σπριντ από αυτές για το Grand Prix. Η τελική πρόταση θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή της Φόρμουλα Ένα ενόψει της πρώτης συνεδρίασής της για το 2024. Μετά από αυτή τη συνεδρίαση, θα ανακοινωθούν ενδεχόμενες αλλαγές στο format του σπριντ.

Τα Grand Prix του 2024 που θα περιλαμβάνουν αγώνες σπριντ:

Κίνα        Σανγκάη        19-21 Απριλίου

Μαϊάμι      Μαϊάμι         3-5 Μαΐου

Αυστρία     Σπίλμπεργκ     28-30 Ιουνίου

ΗΠΑ         Όστιν          18-20 Οκτωβρίου

Βραζιλία    Σάο Πάουλο     1-3 Νοεμβρίου

Κατάρ       Λουσάιλ        29 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις