Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Formula 1 – Λεκλέρκ: «Κολλούσε το γκάζι – Τρόμαξα πολύ»

Formula 1 – Λεκλέρκ: «Κολλούσε το γκάζι – Τρόμαξα πολύ»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Σαρλ Λεκλέρκ πήρε τη νίκη στο Γκραν Πρι της Formula 1 στην Αυστρία, παρότι και ο ίδιος τρόμαξε ότι μπορεί να έχει πρόβλημα στο τέλος, όπως και ο ομόσταβλός του στη Ferrari, Κάρλοςε Σάινθ.

Το μονοθέσιο του Σάινθ πήρε φωτιά και ο Λεκλέρκ φοβήθηκε μία δική του εγκατάλειψη. «Ω Θέε μου. Τρόμαξα, τρόμαξα πολύ» ακούστηκε να λέει στο τέλος του αγώνα. Στις δηλώσεις του λίγο μετά δε, ανέφερε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα με το γκάζι.

Οι δηλώσεις του Λεκλέρκ

“Ήταν ένας αληθινά καλός αγώνας, είχαμε την ταχύτητα στην αρχή και ορισμένες καλές μάχες με τον Μαξ. Έπειτα, στο τέλος, ήταν ιδιαίτερα δύσκολα. Είχα αυτό το πρόβλημα με το γκάζι, κολλούσε στο 20-30% στις χαμηλές ταχύτητες. Ήταν πολύ δύσκολο και καταφέραμε να το ελέγξουμε μέχρι το τέλος. Είμαι τόσο, τόσο χαρούμενος”.

Για το αν ανησύχησε μετά την εγκατάλειψη του Σάινθ: “Ναι, παραδόξως τα προβλήματα συνέβησαν περίπου την ίδια στιγμή, οπότε φυσικά το είχαμε στο μυαλό μου. Ήξερα ότι εγώ δεν είχα πρόβλημα με τον κινητήρα, διότι ήταν το γκάζι που μου έδινε περίεργη αίσθηση. Δεν επανερχόταν στη μηδενική του θέση. Αλλά ευτυχώς κράτησε μέχρι το τέλος του αγώνα”.

Για το πρωτάθλημα: “Αναμφίβολα τη χρειαζόμουν αυτή τη νίκη. Οι τελευταίοι πέντε αγώνες ήταν υπερβολικά δύσκολοι για μένα, αλλά προφανώς και για την ομάδα φυσικά. Το ότι επιτέλους δείξαμε ότι είχαμε την ταχύτητα στο αυτοκίνητο και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, είναι εκπληκτικό. Οπότε πρέπει να πιέσουμε μέχρι τέλους”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις