Site icon NewsIT

Formula 1: Μπότας και… παράβαση έκοψαν το ρεκόρ από τον Χάμιλτον στη Ρωσία

27.09.2020 | 16:31
Formula 1: Μπότας και… παράβαση έκοψαν το ρεκόρ από τον Χάμιλτον στη Ρωσία

Formula One F1 - Austrian Grand Prix - Red Bull Ring, Spielberg, Styria, Austria - July 5, 2020 Mercedes' Valtteri Bottas celebrates after winning the race, as F1 resumes following the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) Mark Thompson/Pool via REUTERS

Με θριαμβεύτρια τη Mercedes αλλά πρωταγωνιστή τον Βάλτερ Μπότας ολοκληρώθηκε το Γκραν Πρι της Formula 1 στη Ρωσία, αφού ο Λιούις Χάμιλτον υπέπεσε σε παράβαση, που του στέρησε τη νίκη και κατ’ επέκταση την κατάρριψη του ρεκόρ νικών του Μίκαελ Σουμάχερ.

Τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και 9η συνολικά στην καριέρα του, πανηγύρισε στο Σότσι της Ρωσίας  ο Βάλτερι Μπότας. Ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes εκμεταλλεύθηκε την πoινή δέκα δευτερολέπτων που δέχθηκε ο “ομόσταυλός” του, Λιούις Χάμιλτον, για διπλή παράβαση κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, πέρασε μπροστά και οδήγησε με σχετική άνεση ως το τέλος.

Τη δεύτερη θέση του ρωσικού γκραν πρι, πήρε ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, ενώ ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να πλασαριστεί στην τρίτη θέση, αλλά θα χρειαστεί να περιμένει λίγο ακόμη, προκειμένου να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ νικών του Μίκαελ Σουμάχερ (91).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version