Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Formula 1: Νικητής στο Μονακό ο Φερστάπεν, προσπέρασε τον Χάμιλτον

Formula 1: Νικητής στο Μονακό ο Φερστάπεν, προσπέρασε τον Χάμιλτον

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο θριαμβευτής του Grand Prix του Μονακό. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και την πρώτη του στο Μονακό, με την οποία ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +4 από τον Λιούις Χάμιλτον.

Σε προσωπική του «παράσταση» μετέτρεψε το Grand Prix ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος μετά την αδυναμία συμμετοχής του Σαρλ Λεκλέρκ της Ferrari ξεκίνησε πρώτος και δεν άφησε ποτέ την πρώτη θέση, σημειώνοντας την παρθενική νίκη της καριέρας του στο Πριγκιπάτο.

Ο Ολλανδός πιλότος εκκίνησε απ’ την pole position (παρά το γεγονός ότι ο Λεκλέρκ είχε τον καλύτερο χρόνο το Σάββατο 22/05, δεν κατέστη δυνατό να επιλυθεί το πρόβλημα στο μονοθέσιό του μετά το τρακάρισμά του δευτερόλεπτα πριν το φινάλε των κατατακτήριων) και με έναν πολύ μεστό αγώνα επικράτησε εύκολα στο Μονακό κι ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών της εφετινής Formula-1, με 105 βαθμούς.

Στη δεύτερη θέση ο Κάρλος Σάινθ στο πρώτο βάθρο της Ferrari στο εφετινό πρωτάθλημα, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Λάντο Νόρις (McLaren).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις