Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Formula 1: Νοσηλεύτηκε στην εντατική ο Άλεξ Άλμπον – Ξαφνικό πρόβλημα υγείας του πιλότου της Williams

Formula 1: Νοσηλεύτηκε στην εντατική ο Άλεξ Άλμπον – Ξαφνικό πρόβλημα υγείας του πιλότου της Williams
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο πιλότος της Formula 1, με την ομάδα της Williams, Αλεξάντερ Άλμπον (Alexander Albon), εισήχθη στην εντατική το προηγούμενο σαββατοκύριακο αφού, μετά το χειρουργείο που έκανε για σκωληκοειδίτιδα, υπέστη αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο 26χρονος πιλότος της Williams είχε μπει στο χειρουργείο το περασμένο Σάββατο (10.9.2022) και έχασε το Γκραν Πρι της Formula 1 στην πίστα της Μόντσα στην Ιταλία, αφού τον αντικατέστησε ο νεαρός Νικ ντε Φρις (Nyck de Vries).

Όμως, υπέστη «μετεγχειρητικές επιπλοκές» από την αναισθησία που του υποβλήθηκε λόγω του χειρουργείου και χρειάστηκε να του βάλουν αναπνευστήρα και να νοσηλευτεί στην εντατική, όπως μεταδίδει το BBC.

Πλέον, η κατάσταση του φαίνεται να είναι καλύτερη αφού του έβγαλαν τον αναπνευστήρα το πρωί της Κυριακής και βγήκε από την εντατική. Νοσηλεύεται σε απλή κλίνη σε νοσοκομείο της Μόντσα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Williams, αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα Τρίτη (13.9.2022).

«Μετά τη διάγνωση της σκωληκοειδίτιδας του Alex Albon το πρωί του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου, εισήχθη στο νοσοκομείο για θεραπεία. Υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση το μεσημέρι του Σαββάτου», αναφέρει η ανακοίνωση της Williams.

«Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο Άλεξ υπέφερε από απροσδόκητες μετεγχειρητικές επιπλοκές αναισθησίας που οδήγησαν σε αναπνευστική ανεπάρκεια, μια γνωστή αλλά ασυνήθιστη επιπλοκή. Διασωληνώθηκε εκ νέου και μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα για αναπνευστική υποστήριξη.

Είχε εξαιρετική πρόοδο κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι γιατροί μπόρεσαν να του αφαιρέσουν τον αναπνευστήρα από χθες το πρωί», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ο Άλμπον εστιάζει στην πλήρη αποκατάσταση και προετοιμασία του» για το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης στις 30 Σεπτεμβρίου, καταλήγει η ανακοίνωση της Williams.

Με πληροφορίες από BBC / Φωτογραφία: Reuters

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις