Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Formula 1: Ο Λιούις Χάμιλτον χρίστηκε ιππότης

Formula 1: Ο Λιούις Χάμιλτον χρίστηκε ιππότης
ΦΩΤΟ Reuters

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Fomrula 1, Λιούις Χάμιλτον θα προσφωνείται πλέον «Σερ» αφού στέφθηκε «ιππότης» από την Βασίλισσα Ελισάβετ, σε διαδικτυακή εκδήλωση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σερ Λιούις Χάμιλτον θα αποκαλείται πλέον ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 αφού του αποδόθηκε μία από τις υψηλότερες τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο, που χρονολογείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους και απονέμεται σε επιλεγμένους για ένα εξαιρετικό επίτευγμα σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. H απονομή του τίτλου του ιππότη στον 35χρονο οδηγό δεν έγινε παραδοσιακά στο πλαίσιο κάποιας πανηγυρικής εκδήλωσης, αλλά εικονικά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Το όνομα του Χάμιλτον περιλαμβάνεται σε μία λίστα 1.239 προσώπων που δημοσιεύθηκε στις 30 Δεκεμβρίου και αφορά πολίτες οι οποίοι έλαβαν τίτλους τιμής από τη Βασίλισα Ελισάβετ της Αγγλίας. 

Ο πιλότος της Mercedes έγινε έτσι ο 5ος στον τομέα του που λαμβάνει τη συγκεκριμένη τιμή αφού προηγήθηκαν οι Σερ Τζάκι Στιούαρτ, Σερ Στέρλινγκ Μος, Σερ Φρανκ Γουίλιαμς, Σερ Πάτρικ Χεντ και Σερ Τζακ Μπέιμπχαμ. 

Εκτός από τον 7ο τίτλο του, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ και το νέο ρεκόρ νικών (95), ξεπερνώντας τον Γερμανό θρύλο της F1, μακριά από τις πίστες ίδρυσε την «Επιτροπή Χάμιλτον» για να βελτιώσει την ποικιλομορφία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και ονομάστηκε επίσης αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς στο BBC, ενώ ήταν ανάμεσα στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους που επηρέασαν τα πράγματα, σύμφωνα με το Time Magazine.

«Ο Λιούις είναι ένας πραγματικός γίγαντας του αθλήματός μας και η επιρροή του είναι τεράστια τόσο εντός όσο και εκτός ενός αυτοκινήτου. Αυτό που έχει επιτύχει είναι εκπληκτικό. Όλοι μας στη Formula 1 τον συγχαίρουμε γι αυτήν την άξια αναγνώριση των επιτευγμάτων του και ανυπομονούμε να δούμε περισσότερη από τη λαμπρότητα του το 2021», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Στέφανο Ντονιτσέλι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις