Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Formula 1: Ο Μαξ Φερστάπεν την pole position στην Σουζούκα – Έτσι στέφεται πρωταθλητής στην Ιαπωνία

Formula 1: Ο Μαξ Φερστάπεν την pole position στην Σουζούκα – Έτσι στέφεται πρωταθλητής στην Ιαπωνία
Reuters

Ο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης στην βαθμολογία οδηγών της Formula 1, Μαξ Φερστάπεν, θα εκκινήσει πρώτος στο αυριανό (09.10) Grand Prix της Ιαπωνίας, αυξάνοντας τις πιθανότητες του, να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στην πίστα της Σουζούκα.

Ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, εξασφάλισε την pole position και θα ξεκινήσει από την κορυφή του grid, στον πρώτο αγώνα F1 που διεξάγεται στην Ιαπωνία από το 2019.

Ο 25χρονος Ολλανδόα ς άφησε στην δεύτερη θέση των κατατακτήριων δοκιμών, τον Μονεγάσκο, Σαρλ Λεκλέρκ (Ferrari), με διαφορά, μόλις 1/100ο του δευτερολέπτου και αύριο Κυριακή, θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Μια νίκη στο αυριανό Grand Prix και ο βαθμός για τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα, είναι το ιδανικό σενάριο που θα εξασφάλιζε την «στέψη» του Φερστάπεν, ο οποίος χρειάζεται οκτώ βαθμούς περισσότερους από τον Λεκλέρκ και έξι από τον «ομόσταυλο» του, Σέρχιο Πέρεθ.

Ο Φερστάπεν προηγείται στην κατάταξη των οδηγών με 341 βαθμούς, 104 περισσότερους από τον Λεκλέρκ και 106 από τον Πέρες. Συμπεριλαμβανομένου του ιαπωνικού Grand prix, οι οδηγοί μπορούν να διεκδικήσουν μάξιμουμ 138 βαθμούς στους πέντε εναπομείναντες αγώνες (25 για κάθε νίκη, έναν επιπλέον για τον ταχύτερο γύρο και άλλους οκτώ για τη νίκη στον αγώνα σπριντ που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του γκραν πρι του Σάο Πάουλο).

Έτσι, χρειάζεται να έχει διαφορά 112 βαθμών μετά το Grand Prix της Ιαπωνίας, προκειμένου να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, ενώ θα απομένουν τέσσερις αγώνες πριν την ολοκλήρωση της σεζόν. Εφόσον τα καταφέρει, ο 25χρονος θα γίνει μόλις ο τρίτος οδηγός στη Formula 1 μετά τους Μίκαελ Σουμάχερ (2001, 2004) και Σεμπάστιαν Φέτελ (2011) που «κλειδώνει» τον τίτλο τέσσερις «στροφές» πριν το τέλος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις