Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Formula 1: Ο πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν και η σύγκριση με τους κορυφαίους

Formula 1: Ο πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν και η σύγκριση με τους κορυφαίους
Reuters

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική χρονιά το πρωτάθλημα στη Formula 1, μετά την επικράτηση του στο Grand Prix της Σουσούκα, στην Ιαπωνία και όπως γίνεται σε κάθε άθλημα, αμέσως μετά τους σχετικούς πανηγυρισμούς, έρχεται η στιγμή των συγκρίσεων με τους κορυφαίους που έχουν προηγηθεί.

Οι συντάκτες της γαλλικής «L’ Equipe» έριξαν μια.. ματιά στο παρελθόν της Formula 1 και διαπίστωσαν πως υπάρχουν 17 οδηγοί, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους, τουλάχιστον δύο παγκόσμιους τίτλους, όπως έχει εδώ και λίγες ώρες ο Μαξ Φερστάπεν.

Στην «L’ Equipe» επέλεξαν να συγκρίνουν τις επιδόσεις και την παρουσία του 25χρονου Ολλανδού πιλότου της Red Bull με έξι από τους κορυφαίους πιλότους της Ιστορίας στη Formula 1 και συγκεκριμένα, τους Μίκαελ Σουμάχερ, Αϊρτον Σένα. Αλέν Προστ, Λιούις Χάμιλτον, Σεμπάστιαν Φέτελ και Φερνάντο Αλόνσο.

Όπως αναφέρεται, παρά το γεγονός ότι εντάχθηκε πολύ νέος στην Formula 1 (σε ηλικία μόλις 17 ετών), ο Μαξ Φερστάπεν δεν είναι ο νεαρότερος δις παγκόσμιος πρωταθλητής, ενώ δεν ήταν ούτε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής. Κι αυτό, επειδή ο Φέτελ τον… κερδίζει για λίγους μήνες (σ.σ. 24 ετών και 98 ημερών, έναντι 25 ετών και εννέα ημερών).

Η ηλικία των συγκεκριμένων πρωταθλητών της F1, όταν κατέκτησαν για δεύτερη φορά τον τίτλο:

Σεμπάστιαν Φέτελ, μετά το Ιαπωνικό GP του 2011 : 24 ετών και 98 ημερών

Μαξ Φερστάπεν, μετά το GP Ιαπωνίας 2022 : 25 ετών και εννέα ημερών

Φερνάντο Αλόσνο, μετά το GP Βραζιλίας το 2006 : 25 ετών, δύο μηνών και 24 ημερών

Μίκαελ Σουμάχερ, μετά το GP του Ειρηνικού το 1995: 26 ετών, εννέα μηνών και 19 ημερών

Λιούις Χάμιλτον, μετά το GP του Άμπου Ντάμπι 2014: 29 ετών, δέκα μηνών και 16 ημερών

Αϊρτον Σένα, μετά το Ιαπωνικό GP του 1990 : 30 ετών κι επτά μηνών

Αλέν Προστ, μετά το GP της Αυστραλίας το 1986 : 31 ετών, οκτώ μηνών και δύο ημερών

Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο Μαξ Φερστάπεν χρειάσθηκε περισσότερο χρόνο από τους υπόλοιπους πιλότους, για να κατακτήσει τους δύο παγκόσμιους τίτλους του. Ο Ολλανδός έχει συμμετάσχει σε 159 Grand Prix, δηλαδή περισσότερα από τα διπλάσια σε σχέση με τον Φέτελ.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις