Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Formula 1: Ο Χάμιλτον δέχθηκε ρατσιστική επίθεση διαδικτυακά

Formula 1: Ο Χάμιλτον δέχθηκε ρατσιστική επίθεση διαδικτυακά
ΦΩΤΟ Reuters

Δέκτης πλήθους ρατσιστικών σχολίων έγινε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, μετά την επεισοδιακή νίκη στο χθεσινό (18/7) Γκραν Πρι της Βρετανίας.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, δέχτηκε σκληρή κριτική μετά τη χθεσινή του νίκη στο Γκραν Πρι του Σίλβερστοουν, όπου στο ξεκίνημα ήταν υπαίτιος της σύγκρουσης με τον Μαξ Φερστάπεν, που υποχρέωσε τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Κάποιοι βέβαια το πήγαν ένα βήμα παραπέρα, προχωρώντας σε ρατσιστική επίθεση στον Βρετανό πιλότο, μέσα από σχόλια στα social media, όπως είχε γίνει εξάλλου και τους τρεις Άγγλους διεθνείς ποδοσφαιριστές που αστόχησαν στα πέναλτι στον τελικό του Euro 2020. Η αντίδραση της Mercedes πάντως και της FΙΑ ήταν άμεση, αφού εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, κάνοντας σαφές πως τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές.

«Στη διάρκεια του βρετανικού Grand Prix αλλά και μετά ο Λιούις Χάμιλτον δέχτηκε πλήθος ρατσιστικών επιθέσεων στα social media. Η Formula 1, η FIA και η Mercedes-AMG Petronas καταδικάζουν αυτές τις συμπεριφορές με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στο σπορ μας και καλούμε τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Όλοι μας προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα σπορ στο οποίο δεν υπάρχουν αποκλεισμοί και τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να επισημαίνονται και να εξαλείφονται» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις