Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Formula 1: Ο Χάμιλτον έκανε… πλάκα και στην Πορτογαλία – Ξεπέρασε τον Σουμάχερ στις νίκες

Formula 1: Ο Χάμιλτον έκανε… πλάκα και στην Πορτογαλία – Ξεπέρασε τον Σουμάχερ στις νίκες

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν έχει αντίπαλο ούτε στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Βρετανός πιλότος έκανε περίπατο και στον Grand Prix της Πορτογαλίας, πήρε την 92 νίκη της καριέρας του κι έγραψε ιστορία, αφού ξεπέρασε τον θρύλο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος σταμάτησε στις 91 νίκες.

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, έγινε ο πιο επιτυχημένος πιλότος όλων των εποχών, όσον αφορά στις νίκες, πανηγυρίζοντας στο Grand Prix της Πορτογαλίας την 92η της καριέρας του. 

Ο πιλότος της Mercedes είχε «πιάσει» το ρεκόρ της Ferrari και του Μίκαελ Σουμάχερ στις 11 Οκτωβρίου στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, συμπληρώνοντας τις 91 νίκες.

Με τη σημερινή επιτυχία του, ο Βρετανός εδραιώνει το προβάδισμα του στο εφετινό πρωτάθλημα, βάζοντας… πλώρη για την κατάκτηση του έβδομου τίτλου του στη Formula 1, ο οποίος αν έρθει θα ισοφαρίσει ακόμη ένα ρεκόρ που έχει θέσει ο Γερμανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής. 

Οι οδηγοί με τις περισσότερες νίκες.

1. Lewis Hamilton 92

2. Michael Schumacher 91

3. Sebastian Vettel 53

4. Alain Prost 51

5. Ayrton Senna 41

6. Fernando Alonso 32

7. Nigel Mansell 31

8. Jackie Stewart 27

9. Jim Clark 25

10. Niki Lauda 25

Όσον αφορά τον αγώνα της Πορτογαλίας, ο Χάμιλτον κυριάρχησε στην πίστα του Αλγκάρβε, νικώντας κατά κράτος τους Βάλτερι Μπότας και Μαξ Φερστάπεν.

Η βαθμολογούμενη δεκάδα

1. Λιούις Χάμιλτον
2. Βάλτερι Μπότας
3. Μαξ Φερστάπεν
4. Σαρλ Λεκλέρ
5. Πιέρ Γκασλί
6. Κάρλος Σάινθ
7. Σέρχιο Πέρεζ
8. Εστεμπάν Οκόν
9. Ντάνιελ Ρικιάρντο
10. Σεμπάστιαν Φέτελ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις