Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Futsal Champions League: «Ντόρτια» ο Δούκας που «βλέπει» πρόκριση – Νοκ άουτ σε ματσάρα ο ΑΠΟΕΛ

Futsal Champions League: «Ντόρτια» ο Δούκας που «βλέπει» πρόκριση – Νοκ άουτ σε ματσάρα ο ΑΠΟΕΛ
ΦΩΤΟ Newsit.gr

Χωρίς να δυσκολευτεί κόντρα στην Ενκάμπ του Χαβιέρ Σαβιόλα, ο ΑΣΕ Δούκας νίκησε 4-0 για την 2η αγωνιστική του 7ου προκριματικού ομίλου του Futsal Champions League που διεξάγεται στο Αθλητικό κέντρο ΔΑΪΣ και πλέον είναι στο χέρι του η πρόκριση στο Elite Round της διοργάνωσης. Αποκλεισμός για τον ΑΠΟΕΛ που ηττήθηκε 7-6 από την Ντιαμάντι Λινζ στο άλλο ματς του ομίλου.

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα δεν στάθηκε αρκετός αυτή τη φορά για την Ενκάμπ, αφού ο Δούκας πολύς εύκολα έκαμψε την αντίσταση της ομάδας από την Ανδόρα με 4-0. Οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν πολύ δυνατά από το ξεκίνημα του ματς και με την εξαίρεση 1-2 φάσεων που ο Σαβιόλα βρέθηκε σε θέση βόλης, αλλά τον σταμάτησε ο Ζέρβας, δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα.

Ο Τσίνας με κοντινή προβολή στο 14′ άνοιξε το σκορ, με το 1-0 να παραμένει ως το τέλος του ημιχρόνου. Με το πέρας 30” από την έναρξη του δευτέρου μέρουθς, πάλι ο ίδιος παίκτης ολοκλήρωσε όμορφη συνεργασίθα με τον Καραβίδα, στέλνοντας τη κπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία για το 2-0. Στο 35′ ο Καράμπελας -και ενώ η Ενκάμπ έπαιζε πλέον με 5ο παίκτη- έφθυγε στην αντεπίθεση, «άδειασε» δύο αντιπάλου και πλάσαρε δυνατά, με τη μπάλα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα για το 3-0, ενώ δύο λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης ο Κονδυλάτος διαμόρφωσε το τελικό 4-0, σε παρόμοια φάση.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΑΣΕ Δούκας (Κωνσταντίνος-Ηλίας Ρούπτσος): Ζέρβας, Κονδυλάτος, Καραβίδας, Τσίνας, Φλώρος,  (αρχική πεντάδα), Σκέντο, Χαραλαμπόπουλος, Ροντρίγκες, Γρηγοράκος, Σεΐτι, Βλάχος, Μάρτινς, Πάνου, Καράμπελας.

FC Encamp (Oscar Guerrero Sancho): Rubio, Alves, Barbosa, Moises Ferreira, Allan Nepomuceno (αρχική πεντάδα), Da Costa Barbosa, Riba Palma, Monteiro Da Costa, Andre Teixeira, Domingues Branco, Javier Saviola, Rodrigo Guida, Lolich Vargas, Ouali

Στο άλλο ματς του ομίλου ο ΑΠΟΕΛ, έπαιζε τα… ρέστα του για να μείνει εντός του «κόλπου» της πρόκρισης, αλλά τελικά ηττήθηκε 7-6 από την αυστριακή Ντιαμάντι Λινζ σε ματς… ροντέο. Οι Κύπριοι προηγήθηκαν 2-0 νωρίς με πέναλτι που κέρδισε ο Νικολαΐδης -μαζί με την αποβολή του Ιμπρισίμοβιτς- και εκτέλεσε εύστοχα ο Σκαρπάρης (6′) και σουτ του Δημητρίου μετά από αδρτάνεια της αντίπαλης άμυνας (7′), αλλά είδαν το προβάδισμά τους να εξαναμίζεται μέσα σε 2 λεπτά και το ματς να γίνεται 2-2 (Μαρίνκοβιτς 12′, Πάβιτς 14′), πριν τελικά με το γκολ του Γκιουρέλι 40” πριν τη λήξη του ημιχρόνου ξαναπάρουν προβάδισμα και οδηγηθούν στην ανάπαυλα με το υπέρ τους 3-2.

Στο δεύτερο μέρος έγινε «χαμός» με τη Λινζ να παίρνει γρήγορα το προβάδισμα με 4-3 χάρη σε γκολ των Μαρίνκοβιτς και Πάβλοβιτς, αλλά ο Ομήρους με φοβερό σουτ ισοφάρισε σε 4-4. Η «καταιγίδα» από πελυράς ΑΠΟΕΛ συνεχίστηκε με τους «γαλαζοκίτρινους» να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι Αυστριακοί έπαιξαν με 5ο παίκτη στη μεγαλύτερη διάρκερια του ματς, αφού με την πίεση ψηλά έκλεψαν μπάλες και σε δύο περιπτώσεις σκόραραν στην κενή εστία με τους Σκαρπάρη και Ομήρου κάνοντας το σκορ 6-4 υπέρ τους. Ένα μπλακ-άουτ της κυπριακής άμυνας και η ψυχραιμία των Αυστριακών, τους επέτρεψαν να φέρουν ξανά τούμπα το ματς αφού Νουχάνοβιτς και Πάβλοβιτς ισοφάρισαν και ο MVP του ματς, Μαρίνκοβιτς σημείωσε αυτό που αποδείχηκε το νικητήριο γκολ δύο λεπτά πριν τη λήξη.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ASKÖ FC Diamant Linz (Elmir Omeragic): Culic, Husic, Nuhanovic, Mizic, Dzinic (αρχική πεντάδα), Muhic, Fejzic, Pavlovic, Marinkovic, Ibrisimovic, Pavic, Ruzicic

ΑΠΟΕΛ (Γιάννης Μυλωνάς): Ψηλογένης, Ομήρου, Mosna Guirelli, Σκαρπάρης, Rafinha (αρχική πεντάδα), Κονιαλής, Mερτζανίδης, Ελευθερίου, Κουλλουπά, Δημητρίου, Βασιλείου, Νικολαΐδης, Τσίτσος, Rafinha, Περικλέους

Click4More: Futsal Champions League: «Χ»αμένη ευκαιρία για τον Δούκα στην πρεμιέρα – «Μάγεψε» ο Σαβιόλα για την Eνκάμπ

Το πρόγραμμα της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής

24/8

16:00 Ενκάμπ – Ντιαμάντι Λινζ
20:00 ΑΣΕ Δούκας – ΑΠΟΕΛ

Η βαθμολογία

1) ΑΣΕ Δούκας 4 (8-4)
2) Ντιαμάντι Λινζ 4 (11-10)
3) Ενκάμπ 3 (2-5)
4) ΑΠΟΕΛ 0 (7-9)

* Από τον όμιλο προκρίνεται στο Elite Round ο πρώτος και ο καλύτερος δεύτερος από τους 8 προκριματικούς ομίλους

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις