Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Γερουλάνος: Η Σούπερ Λίγκα θα αποφασίσει για την έναρξη του πρωταθλήματος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού τόνισε πως η Λίγκα είναι αυτή που θα αποφασίσει το αν και πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα.
Ο κ. Γερουλάνος, μιλώντας στην τηλεόραση του “ΣΚΑΪ” αναφέρθηκε ακόμα και στην απόφαση της ΕΕΑ για αποβολή Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας, ξεκαθάρισε πως αυτή δεν σχετίζεται με τα “στημένα”, ενώ πρόσθεσε πως η Πολιτεία δεν θα διστάσει να πράξει ανάλογα σε κάθε περίπτωση.
 
“Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έχει σχέση με τα στημένα. Δεν μπορούσε να δώσει άδεια η ΕΕΑ σε αυτούς τους συλλόγους. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να ελέγχει. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στις διοικήσεις των ομάδων από τότε που εμπλάκηκαν στην υπόθεση που ερευνά η δικαιοσύνη. Η αθλητική δικαιοσύνη σε πρώτο βαθμό όχι μόνο αποφάσισε τον υποβιβασμό τους αλλά και απέκλεισε τους ιδιοκτήτες τους από το χώρο. Η Επιτροπή Εφέσεων πήρε μια απόφαση που δεν υπάρχει στο ποινολόγιο, μια ερμαφρόδιτη απόφαση. Ο ΟΠΑΠ αποφάσισε να παγώσει τη χρηματοδότηση και περιμένει να δει το θα γίνει. Οταν έρχεται η ΕΠΟ και λέει δεν ξέρω αν θα τηρήσω τα νέα μέτρα, τότε κι εγώ ως Πολιτεία δεν ξέρω αν θα χρηματοδοτήσω το ποδόσφαιρο”, είπε ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα το προσεχές σαββατοκύριακο.
 
“Δεν είναι σίγουρο το τι θα γίνει , αλλά δεν θα το αποφασίσουμε εμείς. Το αν και πώς θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα είναι θέμα της Σούπερ Λίγκας. Το ποιοι θα λάβουν μέρος, είναι θέμα της ΕΠΟ. Αυτοί θα αποφασίσουν αν είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν. Η Πολιτεία παρακολουθεί και παίρνει τις αποφάσεις της. Η έναρξη του πρωταθλήματος δεν αποτελεί άφεση αμαρτιών για όσα έχουν γίνει. Εάν προκύψει οτιδήποτε και με άλλες ομάδες, δεν θα διστάσουμε. Κι εκείνες θα αποβληθούν από τη Σούπερ Λίγκα. Ο σκοπός μας δεν είναι σκοτώσουμε το ποδόσφαιρο, αλλά να το εξυγιάνουμε. Δεν έχει σημασία για μας εάν πρόκειται για μικρή ή μεγάλη ομάδα. Όμως και από την UEFA προκύπτει πως συνήθως αυτά γίνονται από τις μεγάλες ομάδες. Εκεί ανάβουν τα κόκκινα λαμπάκια”.
 
Για το θέμα με τον γ.γ.Α που ακούστηκε πως θα αντικατασταθεί, είπε:
“Ο κ. Μπιτσαξής απλά διατύπωσε τις δικές του απόψεις. Όσο δεν εμπλέκεται, εγώ δεν έχω πρόβλημα. Όλη αυτή τη διαδικασία εγώ δεν την βλέπω προσωποποιημένα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε