Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

H FIFA απέβαλε την Εθνική Ρωσίας και τις ρωσικές ομάδες από τις διοργανώσεις της

H FIFA απέβαλε την Εθνική Ρωσίας και τις ρωσικές ομάδες από τις διοργανώσεις της

FIFA κι UEFA ανακοίνωσαν την αποβολή των ρωσικών ομάδων και της Ρωσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις μέχρι νεωτέρας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

“H FIFA και η UEFA αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, εθνικές ή σύλλογοι, αποκλείονται από τη συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις, μέχρι νεωτέρας”, ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Δεν έχουν τέλος οι κυρώσεις για τη Ρωσία, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Η FIFA και η UEFA πήραν την απόφαση να αποκλείσουν όλες τις ρωσικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής ομάδας από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου συνεδρίασε τη Δευτέρα (28/2) για όλα τα “καυτά” θέματα που αφορούν τη Ρωσία. Η τελική τους απόφαση ήταν να αποκλείσουν τις ρωσικές ομάδες.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η Λειψία προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά του Europa League, μιας κι αποβλήθηκε η Σπαρτάκ Μόσχας,  η Πολωνία παίρνει άνευ αγώνα το παιχνίδι με τη Ρωσία και θα διεκδικήσει με τον νικητή του Τσεχία – Σουηδία, ένα εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Τερματίστηκε η χορηγία της Gazprom

H UEFA τερμάτισε τη χορηγική συνεργασία της με τον ρωσικό κολοσσό φυσικού αερίου Gazprom! Σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι σταματάει άμεσα τη χορηγική συμφωνία ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως που αφορούσε το Champions League, τις διοργανώσεις εθνικών ομάδων της UEFA, αλλά και το Euro 2024.

Όλα αυτά στο πλαίσιο των κυρώσεων για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις