Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

H UEFA «αντεπιτίθεται» με συμφωνία δισεκατομμυρίων για το νέο Champions League

H UEFA «αντεπιτίθεται» με συμφωνία δισεκατομμυρίων για το νέο Champions League
Reuters

Η αμερικανική τράπεζα επενδύσεων JP Morgan έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα είναι ένας από τους χρηματοδότες της European Super League. Οι 12 «αποσχιστές» αναμένεται να βάλουν το… χέρι σε μια πανάκριβη «τούρτα». H UEFA όμως θέλει να περάσει στην… αντεπίθεση.

Οι 12 κορυφαίοι ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι ανακοίνωσαν τη δημιουργία της European Super League και δημιούργησαν μια πολύ βαθιά «πληγή» στο άθλημα.

Το πλάνο τους προβλέπει τη δημιουργία ενός τουρνουά με μόνιμη εγγυημένη θέση για 15 ελίτ ομάδες από την ήπειρό μας, μαζί με πέντε «προσκεκλημένους» κάθε χρόνο, σε μια de facto αντικατάσταση του τρέχοντος Champions League, το οποίο είναι προσβάσιμο με βάση τα ετήσια αποτελέσματα των εθνικών πρωταθλημάτων.

Η UEFA καταστρώνει τα σχέδιά της για την… επόμενη ημέρα, χωρίς τους 12 «αποσχιστές» και σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, σχεδιάζει να αντεπιτεθεί στη νέα λίγκα

Το γαλλικό RCM αναφέρει πως η UEFA ήρθε σε συμφωνία με αγγλικό επενδυτικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτήσει το νέο Champions League (θα τεθεί σε ισχύ από τη σεζόν 2024-25).

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, πρόκειται για την εταιρεία Centricus Asset Management, η οποία είναι ένας κολοσσός στον χώρο της συμβουλευτικής επιχειρήσεων.

Η νέα συμφωνία φάινεται πως θα αποφέρει στην UEFA έσοδα 4.5 δισ. ετησίως (περισσότερα σε σχέση με αυτά προ κορονοϊού) στην αρχή, ενώ στην πορεία αυτά τα χρήματα μπορεί να φτάσουν τα 7 δισεκατομμύρια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις