Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

H ΑΕΚ με buzzer beater του Ματσιούλις “λύγισε” τον Ιωνικό

H ΑΕΚ με buzzer beater του Ματσιούλις “λύγισε” τον Ιωνικό
ΦΩΤΟ Intime

Η ΑΕΚ νίκησε δύσκολα τον Ιωνικό, με 87-84, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο κλειστό “Ανδρέας Παπανδρέου” με τον Γιόνας Ματσιούλις να πετυχαίνει με buzzer beater το νικητήριο καλάθι.

Αν και βρέθηκε να χάνει με 6 πόντους (68-74) με 5 λεπτά να απομένουν για το τέλος, η ΑΕΚ επέστρεψε στο ματς και πήρε τη νίκη με 87-84 κόντρα στον μαχητικό Ιωνικό Νίκαιας, σε φιλική αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων στο κλειστό του Περιστερίου, με τον ισχυρό άνδρα της “κίτρινης” ΚΑΕ να δίνει το “παρών” και να παρακολουθεί από κοντά το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε χωρίς τους Κιθ Λάνγκφορντ, Νίκο Ζήση, Μάρκους Σλότερ και Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς στο δεύτερο φιλικό εντός 24 ωρών, μετά από αυτό με τον ΠΑΟΚ χθες. Με τον Γιόνας Ματσιούλις να σηκώνει το… βάρος επιθετικά, η Ένωση πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 44-39, αλλά στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος καθοδήγησε μαεστρικά τον Ιωνικό, ο οποίος πέντε λεπτά πριν το τέλος έφτασε να προηγείται με 6 πόντους (68-74), τη στιγμή που για την ΑΕΚ ο Γκίκας έκανε ότι μπορούσε για να την κρατήσει στο παιχνίδι. Όμως εκεί που ο Ιωνικός έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση, καθώς προηγήθηκε με 81-84, 20” για το τέλος, έγινε η μεγάλη ανατροπή, με τον Μωραΐτη να ισοφαρίζει σε 84-84 και εν συνεχεία ο Γιόνας Ματσιούλις σκόραρε και πήρε το φάουλ, μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ, χαρίζοντας τη νίκη σε… νεκρό χρόνο στην ΑΕΚ με 87-84.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις