Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

H εθνική Γαλλίας αποθεώθηκε από χιλιάδες Γάλλους στο Παρίσι

H εθνική Γαλλίας αποθεώθηκε από χιλιάδες Γάλλους στο Παρίσι

Η εθνική Γαλλίας δεν κατάφερε να κατακτήσει το Μουντιάλ 2022, γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό από την Αργεντινή.

Η δευτεραθλήτρια κόσμου, Γαλλία, επέστρεψε στο Παρίσι και χιλιάδες Γάλλοι υποδέχτηκαν την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν, η οποία εντυπωσίασε και στα γήπεδα του Κατάρ.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 10.000 Γάλλοι πλημμύρισαν την πλατεία Κονκόρντ και υποδέχθηκαν θερμά την παρέα του Κιλιάν Εμπαπέ.

Τα μέλη της γαλλικής αποστολής χαιρέτησαν τον κόσμο και τους ευχαρίστησαν για τη θερμή υποδοχή.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν ευχαρίστησε τον κόσμο για όλη τη στήριξη που προσέφεραν στην εθνική ομάδα.

“Είναι καθήκον μας να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους Γάλλους, άνδρες και γυναίκες, που μας στήριξαν και έδωσαν δύναμη στην ομάδα. Μοιραστήκαμε υπέροχα συναισθήματα ακόμα κι αν το αποτέλεσμα είναι σκληρήόκαι πονάει.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε όλα αυτά που έκανε αυτή η ομάδα, ενώ είχε τόσες πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσει πριν και κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ.

Δεν είναι πάντα εύκολο για τους παίκτες, βίωσαν υπέροχα συναισθήματα αυτόν τον μήνα που διήρκησε το Μουντιάλ”, δήλωσε ο Ντεσάν στο TF1.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του τερματοφύλακα των «τρικολόρ», Ουγκό Λιορίς: «Δεν είχαμε την ευκαιρία να τους ευχαριστήσουμε ακόμα. Μετά τον πόνο της χθεσινής μέρας, λίγη παρηγοριά. Το πιο σημαντικό είναι η αναγνώριση των οπαδών στην προσπάθειά μας να φέρουμε το Κύπελλο πίσω στη Γαλλία. Υπάρχει υπερηφάνεια που δεν τα παρατήσαμε. Δείξαμε ανθεκτικότητα, παραμείναμε ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι για το Euro».

Από την πλευρά του ο Αντρέ Ραμπιό, δήλωσε: «Είναι όμορφο, ξέρουμε ότι μας έχουν πιέσει και μας έχουν υποστηρίξει στη Γαλλία, παντού στην επικράτεια. Το να μπορούμε να επικοινωνούμε ακόμα κι αν η νίκη στον τελικό δεν ήρθε είναι κάτι μοναδικό. Είναι υπέροχο που οι άνθρωποι είναι εκεί για να μας καλωσορίσουν. Σε τέσσερα χρόνια έχουμε και πάλι Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ σε δύο το Euro».

«Είναι υπέροχο γιατί το αποτέλεσμα είναι σκληρό, αλλά ο γαλλικός λαός μάς στήριξε. Είναι ευτυχία για εμάς να ζούμε αυτές τις στιγμές. Θα κάνουμε ο ένας τον άλλον μια μεγάλη αγκαλιά και θα πάμε διακοπές για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Είναι πάντα δύσκολο να αποχαιρετάς μια ομάδα με την οποία έχεις συνυπάρξει ενάμιση μήνα. Είμαστε σαν μια οικογένεια, σαν αδέρφια», πρόσθεσε ο Ολιβιέ Ζιρού.

Τέλος, ο Μάρκους Τουράμ δήλωσε: «Ειλικρινά, είναι υπέροχη αυτή η υποδοχή, μας ζεσταίνει την καρδιά. Είναι καθαρή ευτυχία που μπορέσαμε να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους υπερήφανους. Θέλαμε να τους δούμε στην επιστροφή μας από την Ντόχα γιατί αυτό είναι το ελάχιστο πράγμα. Είχαμε να μας παρακολουθούν εκατομμύρια Γάλλοι. Δυστυχώς δεν κερδίσαμε, αλλά είναι ωραίο που υποστηριζόμαστε. Ζεσταίνει την καρδιά. Είναι πάντα λίγο περίπλοκο να ξεχνάς την ήττα, αλλά ξέρουμε ότι τα δώσαμε Όλα. Πριν από το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο μεσολαβεί ένα Euro και όλοι θέλουμε να προχωρήσουμε. Ελπίζω ότι θα κάνουμε σπουδαία πράγματα μαζί».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις