Παρασκευή, 3 Μαΐ
21oC Αθήνα

Η Αρμάνι “άλωσε” το ΣΕΦ και έβαλε σε…μπελάδες τον Ολυμπιακό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Παίζοντας χωρίς τον Σπανούλη, ο Ολυμπιακός επιχείρησε ακόμα μία μεγάλη ανατροπή αλλά ένα απίθανό τρίποντο του Λάνγκφορντ 38 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε έδωσε στην Αρμάνι Μιλάνο τη νίκη (86-88) και ανάγκασε τους “ερυθρόλευκους” να αγωνιούν ακόμα και για την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε εκπληκτικά το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με 13 πόντους, ωστόσο οι Ιταλοί επέστρεψαν γρήγορα και το ματς πήγαινε στον πόντο. Χωρίς τον Σπανούλη ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε σχεδόν αποκλειστικά στην επίθεση στους Περπέρογλου και Πρίντεζη, ενώ ουσιαστικά δεν βρήκε λύση στην αντιμετώπιση του Λάνγκφορντ.

Η Αρμάνι μπήκε παθιασμένη στο τέταρτο δεκάλεπτο και κατάφερε πολύ γρήγορα να χτίσει διαφορά 10 πόντων. Η απογοήτευση άρχισε να κάνει την εμφάνιση της στο ΣΕΦ, ωστόσο όλα άλλαξαν όταν στο παρκέ επέστρεψε ο Ντάνστον. Ο Αμερικανός σέντερ αν και έπαιζε με τέσσερα φάουλ έβγαλε συνεχόμενες εξαιρετικές άμυνες και επέτρεψε στον Ολυμπιακό να προσπεράσει με 81-80.

Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό όταν ένα άστοχο τρίποντο του Λοτζέσκι δεν επέτρεψε στους ερυθρόλευκους να πάνε στο +4, ενώ σα να μην έφτανε αυτό ήρθε ο Λάνγκφορντ και με ένα εκπληκτικό τρίποντο στο τέλος του χρόνου της επίθεσης έστειλε την Αρμάνι στο +5 και ουσιαστικά τελείωσε το ματς.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι Ιταλοί βρίσκονται πολύ κοντά στην δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός βλέπει μπροστά του πιο πιθανό από ποτέ το ενδεχόμενο του αποκλεισμού, καθώς καλείται να κάνει μεγάλες νίκες μακριά από το ΣΕΦ, πέντε αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το top-16.

Τα δεκάλεπτα: 29-23, 47-50, 63-65, 86-88 

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): 
Πέτγουεϊ 3 (1), Σερμαντίνι 9, Ντάνστον 11, Περπέρογλου 22 (2), Σλούκας 13 (1), Κόλινς, Πρίντεζης 16 (9 ριμπάουντ), Μάντζαρης 5 (1), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 7 (1). 

Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): 
Τζεντίλε, Τσερέλα 3, Μέλι 2, Χάκετ 9(2), Κανγκούρ 7(1), Λάνγκφορντ 20 (3), Σάμιουελς 9, Ουάλας 8, Λαουάλ 13 (8 ριμπάουντ), Μος 6(2), Τζέρελς 11(3).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε