Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Ελλάδα φαβορί και στο… μικροσκόπιο των αντιπάλων της

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Τη Σλοβενία, την Κροατία και την Ελλάδα υπολογίζουν ως φαβορί για την πρόκριση από τους ομίλους στην επόμενη φάση του “Eurobasket 2015”.

Ενας από τους θρύλους του σλοβενικού μπάσκετ, ο Πέτερ Βίλφαν τόνισε: “Αν έχουμε και τους δυο σέντερ (Μίρζα Μπέγκιτ, Γκάσπερ Βίντμαρ), τους οποίους στερηθήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα προκριθούμε στην επόμενη φάση, ενδεχομένως και ως πρώτοι. Μαζί με τους Κροάτες και τους Έλληνες είμαστε τα φαβορί του ομίλου. Θεωρώ πως είχαμε τύχη στην κλήρωση, σε κάθε περίπτωση όμως, στο Eurobasket αντιμετωπίζεις καλές ομάδες, σε κάθε φάση”.

Ο Σλοβένος κόουτς Γιούρι Ζντοβτς περιμένει εκπλήξεις: “Μετά την πρώτη φάση, έχει νοκ άουτ ματς. Δηλαδή, μπορείς να τεθείς εκτός από τους “8”. Όλες οι ομάδες του γκρουπ μας, εξαιρουμένης ενδεχομένως της Ολλανδίας, είναι εγνωσμένης αξίας. Οι Κροάτες θα παίζουν στην έδρα τους, οι Έλληνες είναι πάντα δυνατοί, έχω ήδη πει ότι θεωρώ τη Γεωργία πολύ καλή ομάδα. Δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις. Ο μόνος άγνωστος παράγοντας είναι η ΠΓΔΜ, γιατί έχουν αλλάξει γενιά”.

Από την άλλη ο κόουτς της ΠΓΔΜ, Αλεξάντερ Τζίκιτς δήλωσε πως δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη για τον όμιλο διότι: “θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολος ο όμιλος, θα μπορούσε να είναι και πιο εύκολος. Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να πάμε στο Πανευρωπαϊκό, έχοντας πλήρη επίγνωση του ποιοι είμαστε και τι θέλουμε από αυτή τη διοργάνωση. Δεν μπορώ να μιλήσω για τους αντιπάλους, γιατί δεν ξέρω τη σύνθεση του. Εδώ δεν ξέρω τη δική μας. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι φίλαθλοι μας θα εκπλήξουν τους πάντες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε