Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

IAAF: Έρευνα δείχνει το τεράστιο ποσοστό των online επιθέσεων που δέχθηκαν αθλήτριες

IAAF: Έρευνα δείχνει το τεράστιο ποσοστό των online επιθέσεων που δέχθηκαν αθλήτριες
ΑΠΕ

Με αφορμή την χθεσινή ημέρα για την εξάλειψη της βίας στις γυναίκες, η IAAF έκανε μια έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν πως χρειάζεται… δουλειά πολύ, για να βελτιωθεί η κατάσταση σε αυτό το κοινωνικό φαινόμενο.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (25.11.2021) για τις online επιθέσεις που δέχτηκαν αθλήτριες και αθλητές του στίβου, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εμφάνισε ένα τραγικό αποτέλεσμα.

Όπως προκύπτει, το 87% των αθλητριών δέχθηκε ψυχολογική βία και ρατσιστικές επιθέσεις μέσω των social media. Σχεδόν το 90%!

Στην έρευνα συμμετείχαν 161 νυν και πρώην αθλητές που χειρίζονται τα σόσιαλ και συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η World Athletics κατέγραψε 240.707 tweets και 23.521 εικόνες, GIF και βίντεο με προσβλητικό περιεχόμενο.

Τα… ευρήματα είναι άκρως ανησυχητικά!

Οι δύο πιο κοινές κατηγορίες κακοποίησης ήταν η σεξιστική (29%) και η ρατσιστική (26%). Το 25% ήταν κατηγορίες για ντόπινγκ, ενώ στο 9% ήταν σχόλια τρανσφοβικών. Σε μικρό ποσοστό υπήρξαν ομοφοβικές επιθέσεις, απειλές, σχόλια για διαφθορά, ξενοφοβικά κ.α.

«Αυτή η έρευνα είναι ανησυχητική από πολλές απόψεις, αλλά αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι ότι η κακοποίηση στοχεύει άτομα που γιορτάζουν και μοιράζονται τις επιδόσεις και τα ταλέντα τους ως τρόπος να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν τους ανθρώπους», δήλωσε ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις