Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

La Liga: Απόδραση από την έδρα της Μπέτις και κορυφή για την Ρεάλ – Πρώτη απώλεια για Σεβίλλη

La Liga: Απόδραση από την έδρα της Μπέτις και κορυφή για την Ρεάλ – Πρώτη απώλεια για Σεβίλλη
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ρεάλ Μαδρίτης «ζορίστηκε» στην έδρα της Μπέτις, αλλά με ένα γκολ του Ντάνι Καρβαχάλ έφυγε νικήτρια και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας «πιάνοντας» τη Σεβίλλη που «κόλλησε»νωρίτερα  στο 1-1 στην έδρα της Έλτσε για την 3η αγωνιστική της La Liga και είχε την πρώτη της βαθμολογική απώλεια για φέτος. Πρώτη νίκη για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, «τρίποντο» και για την Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Στις νίκες επέστρεψε η Ρεάλ Μαδρίτης, μετά το «στραβοπάτημα» με την Λεβάντε την περασμένη αγωνιστική. Η «βασίλισσα» παρά τις απουσίες που είχε και την πίεση που δέχθηκε από την Ρεάλ Μπέτις, άντεξε και τελικά βρήκε το γκολ της νίκης με τον Καρβαχάλ στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Καρίμ Μπενζεμά μάλιστα να έχει ρόλο δημιουργού στη φάση. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων πάντως ο Κουρτουά χρειάστηκε να επέμβει και να πει «όχι» στον Τέγιο γλιτώνοντας την ομάδα του Πελεγκρίνο από το «έμφραγμα».

Πρώτη απώλεια για τη Σεβίλλη στη La Liga καθώς το συγκρότημα του Ζουλέν Λοπετέγκι έμεινε στο 1-1 εναντίον της Έλτσε. Ο Εν Νεσίρι ισοφάρισε, μάλιστα, το γκολ του Έντσο Ρόκο με το οποίο προηγήθηκαν νωρίς οι γηπεδούχοι. Στο Σαν Σεμπαστιάν η Σοσιεδάδ επικράτησε 1-0 της Λεβάντε με σκόρερ τον Μπαρενετσέα λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με γκολ του Ινιάκι Γουίλιαμς στο 34ο λεπτό, η Αθλέτικ Μπιλμπάο πέρασε από το «Μπαλαϊδος» κερδίζοντας τη Θέλτα. Οι Γαλιθιάνοι είχαν την κατοχή της μπάλας κι αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον τερματοφύλακα της εθνικής Ισπανίας, Ουνάι Σιμόν. Αντίθετα, οι Βάσκοι βρήκαν το γκολ με τον Γουίλιαμς, ο οποίος αξιοποίησε την πάσα του Οϊχάν Σανσέ, φτάνοντας στην πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, έπειτα από δύο ισοπαλίες.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Παρασκευή 27/8
Μαγιόρκα-Εσπανιόλ 1-0
(27′ Ροντρίγκες)
Βαλένθια-Αλαβές 3-0
(3′ Βας, 45+2′ Σολέρ, 60′ Γκουέντες)

Σάββατο 28/8
Θέλτα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1
(35′ Γουίλιαμς)
Έλτσε-Σεβίλλη 1-1
(11′ Ρόκο – 40′ Εν-Νεσίρι)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Λεβάντε 1-0
(42′ Μπαρενετσέα)
Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1
(61′ Kαρβαχάλ)

Κυριακή 29/8
Μπαρτσελόνα-Χετάφε (18:00)
Κάντιθ-Οσασούνα (20:30)
Ράγιο Βαγιεκάνο-Γρανάδα (20:30)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ (23:00)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις