Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

La Liga: Η Μπαρτσελόνα περιμένει τη μαθηματική της «στέψη» – Υποβιβάστηκε η Έλτσε

La Liga: Η Μπαρτσελόνα περιμένει τη μαθηματική της «στέψη» – Υποβιβάστηκε η Έλτσε
Reuters

Η Μπαρτσελόνα “λύγισε” εντός έδρας την Οσασούνα (1-0) και πλέον βλέπει την κλεψύδρα -για την επιστροφή της στην κορυφή της La Liga– να έχει σχεδόν αδειάσει. Η Αλμερία νίκησε με 2-1 την Έλτσε και την υποβίβασε, κάνοντας παράλληλα η ίδια “άλμα” παραμονής.

Βρισκόμαστε πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε της La Liga και η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να χριστεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ισπανίας. Οι Καταλανοί επικράτησαν εντός έδρας της Οσασούνα με 1-0 και βρίσκονται στο +14 από την Ρεάλ Μαδρίτης (παίζει στην έδρα της Σοσιεδάδ).

Απέναντι στην Οσασούνα των 10 παικτών από το 27ο λεπτό (αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Εράντο), η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε πάρα πολύ και χρειάστηκε το γκολ του Τζόρντι Άλμπα στο 85΄, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο, για να φτάσει στη νίκη με 1-0.

Σε άλλο ματς, η η Έλτσε έγινε η πρώτη ομάδα που αποχαιρέτισε και μαθηματικά την κορυφαία κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Μετά την ήττα από την Αλμερία (2-1), η ομάδα του Σεμπαστιάν Μπεκακέσε, παρέμεινε στους 16 βαθμούς, 15 λιγότερους από τις Εσπανιόλ και Χετάφε κι ανεξάρτητα με τ΄ αποτελέσματα της Τετάρτης, είναι αδύνατο να προλάβει…

Η Αλμερία, από την άλλη, με το σημερινό «τρίποντο» έκανε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια. Προηγήθηκε γρήγορα με τον Λέο Μπαπτιστάο και στη συνέχεια έκανε το 2-0 με το γκολ του Εμπάρμπα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με το γκολ του Πόνσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις