Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

La Liga, Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 1-0: Ντεμπούτο με νίκη στο καταλανικό ντέρμπι για τον Τσάβι

La Liga, Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 1-0: Ντεμπούτο με νίκη στο καταλανικό ντέρμπι για τον Τσάβι
ΦΩΤΟ Reuters

Με δύσκολη και αγχωτική νίκη ξεκίνησε η εποχή Τσάβι στην Μπαρτσελόνα, αφού οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν 1-0 της Εσπανιόλ στο «Καμπ Νου» για το καταλανικό ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της La Liga

Χωρίς να εντυπωσιάσει ή να αποδώσει θεαματικό ποδόσφαιρο η Μπαρτσελόνα κατάφερε και νίκησε την Εσπανιόλ παίρνοντας ένα πολύτιμο τρίποντο στην πρεμιέρα του Τσάβι στον πάγκο της. Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μέμφις Ντεπάι στο 48ο λεπτό, στάθηκε αρκετό για τους «μπαλουγκράνα», που αγωνίστηκαν με αρκετούς νέους παίκτες όπως οι Γκάβι, Νίκο Γκονθάλεθ και Ιλίας Ακομάχ. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης πάντως οι γηπεδούχοι «καρδιοχτύπησαν» αφού η Εσπανιόλ σημάδεψε δύο φορές τα δοκάρια του Τερ Στέγκεν.

Σε κάθε περίπτωση το 1-0 παρέμεινε ως και τη λήξη του ματς και η Μπαρτσελόνα ανέβηκε στην 6η θέση και τους 20 βαθμούς. Έξι μακριά από την 4η θέση που οδηγεί στο Champions League και οκτώ από την κορυφή όπου βρίσκεται η Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Στα υπόλοιπα ματς νωρίτερα η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε νίκη «θρίλερ» κόντρα στην Οσασούνα, με γκολ του Φελίπε στο 87′! Ο Ιβάν Ράκιτιτς γλίτωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων τη Σεβίλη από την ήττα, καθώς ισοφάρισε στο τελικό 2-2 την Αλαβές στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής στη La Liga.

Οι Βάσκοι προηγήθηκαν με τον Λαγκουάρντια μόλις στο 5ο λεπτό, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Οκάμπος (38′), αλλά η Αλαβές κατάφερε να πάρει ξανά την πρωτοπορία στο σκορ με το πέναλτι του Χοσέλου στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη η ομάδα της Ανδαλουσίας πίεσε ασφυκτικά, αλλά η Αλαβές άντεξε έως τις καθυστερήσεις και το γκολ του Κροάτη άσου.

Το βαθμό της ισοπαλίας αρκέστηκε η Βιγιαρεάλ στο Βίγκο κόντρα στη Θέλτα (1-1). Η ομάδα του Ουνάι Εμερι προηγήθηκε στο 27′ με τον Αλμπέρτο Μορένο και η ομάδα της Γαλικίας ισοφάρισε με τον Μέντεζ στο 73ο λεπτό.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της La Liga

Παρασκευή 19/11

Λεβάντε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0

Σάββατο 20/11
Θέλτα-Βιγιαρεάλ 1-1
(Μέντεζ 78′-Μορένο 27′)
Σεβίλλη-Αλαβές 2-2
(Οκάμπος 38′, Ράκιτιτς 90’+2′ – Λαγουάδρια 5′, Χοσέλου 45’+)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Οσασούνα 1-0
(87′ Φελίπε)
Μπαρτσελόνα-Εσπανιόλ 1-0
(48′ Ντεπάι)
Κυριακή 21/11
Χετάφε-Κάντιθ (15:00)
Γρανάδα-Ρεάλ Μαδρίτης (17:15)
Έλτσε-Μπέτις (19:30)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Βαλένθια (22:00)
Δευτέρα 22/11
Ράγιο Βαγεκάνο-Μαγιόρκα (22:00)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις