Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

League Cup Αγγλίας: Αποκλεισμός βόμβα για Σίτι από Γουέστ Χαμ, πρόκριση για Λίβερπουλ με Τσιμίκα

League Cup Αγγλίας: Αποκλεισμός βόμβα για Σίτι από Γουέστ Χαμ, πρόκριση για Λίβερπουλ με Τσιμίκα

Η Γουέστ Χαμ έκανε το “μπαμ” στο League Cup Αγγλίας, πετώντας εκτός διοργάνωσης τη Μάντσεστερ Σίτι. Τα σφυριά πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά στα πέναλτι (5-3), με την κανονική διάρκεια να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ (0-0).

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε την κατοχή της μπάλας και τις περισσότερες τελικές στο πρώτο ημίχρονο, δίχως να καταφέρει να πετύχει γκολ. Στο δεύτερο μέρος, η Γουέστ Χαμ ανέβηκε, αλλά ούτε αυτή κατάφερε να παραβιάσει την εστία της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με το παιχνίδι να πηγαίνει στα πέναλτι. Εκεί η Γουέστ Χαμ ήταν αλάνθαστη, ευστόχησε και στα πέντε πέναλτι, σε αντίθεση με τη Σίτι που έχασε το δεύτερο πέναλτι με τον Φόντεν.

Αντίθετα, η Λίβερπουλ πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του League Cup, καθώς επικράτησε 2-0 της Πρέστον, χάρη στα γκολ του Τακούμι Μιναμίνο στο 62ο λεπτό και του Οριγκί στο 84′.

Το δεύτερο γκολ της ομάδας του Κλοπ ξεκίνησε από τον Κώστα Τσιμίκα. Στο 84′ ο Έλληνας μπακ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στο δοκάρι. Έπειτα ο Οριγκί με πανέμορφο τακουνάκι έκανε το 2-0, “κλειδώνοντας” τη νίκη-πρόκριση.

Το δεύτερο γκολ της Λίβερπουλ:

Τα αποτελέσματα του 4ου γύρου στο League Cup Αγγλίας έχουν ως εξής:

Άρσεναλ-Λιντς 2-0

Τσέλσι-Σαουθάμπτον 4-3 πεν. (1-1 κ.αγ.)

Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς-Σάντερλαντ 1-3 πεν. (0-0 κ.αγ.)

Μπέρνλι-Τότεναμ 0-1

Λέστερ-Μπράιτον 4-2 πεν. (2-2 κ.αγ)

Πρέστον-Λίβερπουλ 0-2

Στόουκ Σίτι-Μπρέντφορντ 1-2

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι 5-3 πεν. (0-0 κ.αγ.)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις