Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Legends 2004: Σε τουρνουά αλληλεγγύης με το UEFA Foundation For Children στη Μυτιλήνη

Legends 2004: Σε τουρνουά αλληλεγγύης με το UEFA Foundation For Children στη Μυτιλήνη
uefafoundation.org

Ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε για τη συμμετοχή των “Legends 2004” σε τουρνουά που θα γίνει το Σάββατο (09.07.2022) στη Μυτιλήνη, σε συνεργασία με την UEFA, με τη συμμετοχή και ομάδων προσφύγων.

Οι Legends 2004, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Champions For Life, και σε συνεργασία με το UEFA Foundation For Children, δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Οι θρύλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου θα βρεθούν στη Λέσβο για να αναδείξουν το μεγαλείο του ποδοσφαίρου και να προωθήσουν τις αξίες του αθλήματος εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Στις 9 Ιουλίου το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, με την ευγενική παραχώρηση από τη Δημοτική Αρχή, οι Legends 2004 υποδεχθούν τοπικές Ακαδημίες Ποδοσφαίρου Κ12 και νεαρούς πρόσφυγες για να παίξουν ποδόσφαιρο μαζί, σε ένα αθλητικό γεγονός… μακριά από διακρίσεις και περιορισμούς.

Στο τουρνουά θα παραβρεθούν ο γενικός γραμματέας της UEFA Θοδωρής Θεοδωρίδης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχινάς και ο γενικός γραμματέας του UEFA Foundation for Children, Ουρς Κλούσερ «στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης για την ένταξη και την αλληλεγγύη μέσα από τη δυναμική του ποδοσφαίρου».

Όπως αναφέρει και στην ενημέρωση του το UEFA Foundation for Children “… καθένας από τους Legends θα πάρει μια ομάδα υπό την προστασία του για να εμπνεύσει τους νεαρούς αθλητές και να δώσει γνώσεις, εμπειρίες και συμβουλές, και στη συνέχεια να καθοδηγήσει αυτούς και τους προπονητές τους σε μια σειρά αγώνων, που θα κορυφωθούν σε έναν μικρό και έναν μεγάλο τελικό”.

«Είναι πολύ ωραίο ότι θα βρεθούμε πάλι μαζί τα παιδιά του 2004. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα λέμε πολύ συχνά, αλλά τώρα που θα βρεθούμε εκεί θα περάσουμε πολύ όμορφα. Πάμε στη Μυτιλήνη για καλό σκοπό, θα αγωνιστούμε με κάποια προσφυγόπουλα. Οι Greek Legends σε συνεργασία με το UEFA Foundation θα παίξουμε σε ένα τουρνουά για το μήνυμα πως στον αθλητισμό δεν χωρά ο ρατσισμός και κάθε μορφής διαχωρισμός. Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και τα παιδιά, τα προβλήματα και τους προβληματισμούς στην καθημερινότητά τους», τόνισε ο Άγγελος Χαριστέας, μιλώντας στον “bwinΣΠΟΡ FM 94,6”.

«Είναι σημαντικό που συνεχίζουμε να προσφέρουμε από το δικό μας μετερίζι και μαζί με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Champions For Life πάμε ένα βήμα παραπέρα. Θέλουμε να βοηθήσουμε να δοθεί λύση σε προβλήματα της κοινωνίας. Η UEFA θέλει να δώσει το στίγμα της παγκοσμίως και εμείς συμμετέχουμε σε αυτό. Ο αθλητισμός πρέπει να πρωταγωνιστεί σε πολλά πράγματα, να ξεφεύγει από τα στενά όρια των αγώνων και να προσφέρει κοινωνικά», πρόσθεσε.

«Έχουμε πάει με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, φτάσαμε μέχρι και στο Καστελόριζο. Οι αθλητές πρέπει να πρεσβεύουν κάτι μοναδικό. Έχουμε λάβει μέρος σε τόσες φιλανθρωπικές δράσεις, προσθέτουμε συνεχώς συνεργάτες που πιστεύουν στο δικό μας όραμα και το κάνουμε αφιλοκερδώς, με όλη την αγάπη και τη χαρά. Θέλουμε να δώσουμε κάτι πίσω από την αγάπη του κόσμου. Έχουμε μεγάλους αθλητές που είναι και παραδείγματα, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος προσφέρει πολλά πράγματα και στην κοινωνία», κατέληξε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις