Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

“Λυτρωτής” ο Πέτριτς! Ματσάρα στο Αγρίνιο με… θριαμβευτή τον Παναθηναϊκό

“Λυτρωτής” ο Πέτριτς! Ματσάρα στο Αγρίνιο με… θριαμβευτή τον Παναθηναϊκό

Στο… κόλπο του τίτλου έχει μπει για τα καλά ο Παναθηναϊκός, που πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο με 1-0 επί του Παναιτωλικού (πρώτη ήττα μετά από 6 παιχνίδια), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής (εξ αναβολής) του πρωταθλήματος της Superleague. Στον 1 βαθμό η διαφορά των “πράσινων” από τον Ολυμπιακό

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από τα πρώτα του λεπτά, με τις δυο ομάδες όμως να κάνουν -=αρχικά- αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας και να επιλέγουν τις βαθιές μπαλιές σαν τρόπο ανάπτυξης. Όσες φορές ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιτεθεί με κάθετες πάσες (πολύ κινητικός ο Καρέλης), έβρισκε κενά στην άμυνα του Παναιτωλικού και μάλιστα στο 9′ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τους Μπούι και Πέτριτς.

Το “τριφύλλι” συνέχισε να ελέγχει το ματς, οι Αγρινιώτες βελτιώθηκαν στα μετόπισθεν, αλλά συνέχισαν να παίζουν αμυντικά και δεν μπόρεσαν να κράτησαν τους “πράσινους” έξω από τα καρέ του Μπρακάλι. Στο 23′ ο Πέτριτς δφεν μπόρεσε από καλό σημείο να στείλει -με κεφαλιά- την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ίδιο αποτέλεσμα είχε και η κεφαλιά του Μέντες (26′).

Ο Παναθηναϊκός “έκλεισε” τους γηπεδούχους στα καρέ τους, αλλά δεν είδε την υπεροχή του να μετατρέπεται σε γκολ, αφού Μπούι (29′) και Καρέλης (30′) δεν βρήκαν δίχτυα. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Παναιτωλικός βγήκε μπροστά (με κινητήριο μοχλό τον Μαρτίνες) και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, με πιο μεγάλη το δοκάρι του Μαρτίνες στο 38′. Το εντυπωσιακό αυτό ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον πέτριτς να σημαδεύει το δοκάρι του Μπρακάλι (45′).

Το τέμπο του ματς ήταν το ίδιο γρήγορο και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, με τον Παναιτωλικό να έχει καλή στιγμή στο 50′, με την κεφαλιά του Βασικλείου. Βλέποντας πως ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα στο “τελείωμα” των φάσεων, ο Γιάννης Αναστασίου πέρασε στον αγώνα τον Μάρκους Μπεργκ, που στο 58′ έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Μπούι, αλλά και πάλι ο Μπρακάλι ήταν εκεί για να αποκρούσει.

Οι αρκετές διακοπές από τραυματισμούς και φάουλ “χάλασαν” το παιχνίδι, αφού κάναμε αρκετά λεπτά να δούμε κάποια αξιόλογη επιθετική προσπάθεια. Από το 70′ όμως και μετά το παιχνίδι είχε την ίδια.. άγρια ομορφιά του πρώτου μέρους, με τον Πέτριτς να ανοίγει το σκορ στο 81′ και να ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο μια πολύ καλή εμφάνιση. Παρά την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι στα λεπτά που απέμειναν, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει από το Αγρίνιο με το πολύτιμο “διπλό” που τον ανέβασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε