Κυριακή, 19 Μαΐ
28oC Αθήνα

“Μαγεία” από Σαβιόλα και… τρίποντο με ανατροπή για τον Ολυμπιακό

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Ο Σαβιόλα έκλεψε την παράσταση στο πρώτο εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν κακό πρώτο μέρος αλλά η είσοδος του Αργεντινού άλλαξε τα πάντα και παρά το ότι ο Ατρόμητος προηγήθηκε οι νταμπλούχοι Ελλάδος έκαναν την ανατροπή (2-1) και κέρδισαν το χειροκτότημα του κόσμου τους.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο 25λεπτό του σε φιλικά και επίσημα παιχνίδια και ξεσήκωσε το μισοάδειο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Η είσοδος του Σαβιόλα και του Φουστέρ άλλαξε δραματικά την εικόνα του κακού πρώτου μέρους και παρά το γκολ του Ναπολεόνι οι ερυθρόλευκοι έκαναν πολύ γρήγορα την ανατροπή και θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα. Γκολ και δοκάρι είχε ο Αργεντινός σούπερ σταρ.

Ο Μίτσελ επέλεξε να κρατήσει στον πάγκο τους Σαβιόλα, Βάις, Μασάντο και ξεκίνησε στην ενδεκάδα τους Φετφατζίδη, Μήτρογλου και Σάμαρη. Ο Ολυμπιακός δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι του και ο Ατρόμητος ήταν αυτός που χτύπησε στην αντεπίθεση.

Στο 21′ ο Ναπολεόνι σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία όταν βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο αλλά το διαγώνιο σουτ του πέρασε άουτ.

13 λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Φυτανίδη να βρεθεί απέναντι στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού όμως επέλεξε να αναζητήσει τη λόμπα και έδωσε τη δυνατότητα στον Ρομπέρτο να μπλοκάρει.Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν την απόδοσή τους και απείλησαν σε τρεις περιπτώσεις. Στις δύο πρωταγωνιστής ήταν ο Φετφατζίδης που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σηφάκη και στην τρίτη ο Μανιάτης που σούταρε άουτ από καλή θέση.

Η είσοδος του Σαβιόλα άλλαξε τον Ολυμπιακό. Ένα γκολ και ένα δοκάρι είχε ο Αργεντινός

Ο Μίτσελ έκανε δύο αλλαγές στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Σαβιόλα και Φουστέρ πήραν τη θέση των Σαλίνο και Φετφατζίδη. Ο Μανιάτης πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Σάμαρης έμεινε μόνος του στο κέντρο έχοντας μπροστά τους τον Φουστέρ και τον Τσόρι.

Πριν προλάβει να δει ο Ισπανός τεχνικός αν το νέο σύστημα λειτουργεί, ο Ατρόμητος πήρε προβάδισμα στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν για τρίτη φορά με αξιώσεις στην αντεπίθεση και ο Ναπολεόνι δεν χαρίστηκε. Με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ.

Η απάντηση του Ολυμπιακού δεν άργησε. Αρχικά ο Σαβιόλα είχε άστοχο σουτ και στο 51′ ήρθε η ισοφάριση. Ο Μήτρογλου εκτέλεσε με πάσα το φάουλ και ο Φουστέρ με εξαιρετικό πλασαριστό σουτ νίκησε τον Σηφάκη.

Το γκολ που δέχτηκαν οι ερυθρόλευκοι τους ξύπνησε για τα καλά. Τρία λεπτά μετά το 1-1 ήρθε η ανατροπή. Ο Τσόρι εκτέλεσε το κόρνερ και με ωραία κεφαλιά ο Σαβιόλα σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό και έφτασαν κοντά στο 3-1 στο 59′ με τον Σαβιόλα να μην καταφέρνει να βρει δίχτυα μετά το γύρισμα του Μπονγκ.

Ο ρυθμός του Ολυμπιακού ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 62΄ ο Φυτανίδης λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και ένα λεπτό αργότερα μετά το κόρνερ του Τσόρι και το ψαλίδι του Σιόβα, ο Σαβιόλα από κοντά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για την αναγεννημένη στο δεύτερο μέρος ομάδα του Μίτσελ. Ο Μήτρογλου προσπάθησε να νικήσει τον Σηφάκη έξω από την περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου απέκρουσε. Ο Φουστέρ στην επαναφορά πλάσαρε αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Μετά το 75′ ο Ολυμπιακός έριξε το ρυθμό του και ο Ατρόμητος έψαξε την ισοφάριση. Σε δύο περιπτώσεις με τον Μπρίτο θα μπορούσαν οι Περιστεριώτες να κάνουν το 2-2 αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στην εστία.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Κάμπελ αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού αλλά ο Μίτσελ είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές και έτσι ο Κοσταρικανός έσφιξε τα δόντια και έμεινε στον αγώνα, έχοντας διακριτικό ρόλο.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού χειροκρότησαν τους παίκτες για το πολύ καλό δεύτερο μέρος.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανωλάς, Σιόβας, Σαλίνο (46′ Φουστέρ), Μπονγκ, Σάμαρης, Μανιάτης (74′ Μεντζανί), Ντομίνγκες, Φετφατζίδης (46′ Σαβιόλα), Κάμπελ, Μήτρογλου.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Μπρίτο, Ναπολεόνι (76′ Παπαδόπουλος), Μπάλλας (11′ Καραμάνος), Γιαννούλης, Δημούτσος (65′ Παπουτσογιαννόπουλος), Ούμπιντες, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία.

“Ο Τραορέ θέλει να πάει στον Ολυμπιακό”

Επίσημα στην Μπενφίκα ο Φέισα με ρήτρα 35.000.000 ευρώ

“Προαναγγελία” αποχώρησης του Χολέμπας! Αποκλείστηκε απ΄την αποστολή

Μίγκελ Τόρες: Για κάθε παίκτη είναι ευκαιρία ο Ολυμπιακός

Μαρινάκης: Βάζουμε πλώρη για τα 50 πρωταθλήματα

Σαβιόλα: Είμαι πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού

Στη Λισαβόνα ο Φέισα – Κλείνει Τραορέ ο Ολυμπιακός

Στη Μπενφίκα ο Φέισα, έρχονται δύο

Ο Μίτσελ απολαμβάνει… την πίεση και τη στήριξη του προέδρου

Στο Ρέντη ο Μαρινάκης: “Να είστε μια γροθιά”

Μασάντο: Ο Φέισα μπορεί να πετύχει στη Μπενφίκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε