Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μαυροκεφαλίδης: Δικαιώθηκα απόλυτα με την επιλογή του Παναθηναϊκού

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν εκ των πρωταγωνιστών της κατάκτησης του νταμπλ από τον Παναθηναϊκό και μίλησε για την επιλογή που έκανε το περυσινό καλοκαίρι να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο διεθνής σέντερ μίλησε στην ιστοσελίδα Greek Basketball Academy…

“Χωρίς καμία αμφιβολία η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος ήταν ένα μεγάλο κίνητρο για μένα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου να επιλέξω τον Παναθηναϊκό. Θεώρησα χωρίς δεύτερες σκέψεις πως είναι το ιδανικό περιβάλλον για μένα γιατί θα μου έδινε τη δυνατότητα να διεκδικήσω τίτλους. Η κατάκτηση του νταμπλ αποτελεί την καλύτερη δικαίωση για μένα. Ήταν μια χρονιά επιτυχημένη αν και μας πίκρανε ο αποκλεισμός από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Δείξαμε πως είχαμε αρκετά ψυχικά αποθέματα μετά το 2-0 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ισοφαρίζοντας σε 2-2 τη σειρά και παίζοντας καλό μπάσκετ. Επιστρέψαμε στη Ρωσία αλλά δεν καταφέραμε να προκριθούμε στο φάιναλ φορ του Μιλάνου.

Η σειρά των τελικών ήταν πολύ συναρπαστική όπως μαρτυρούν οι δυο ανατροπές πλεονεκτήματος έδρας που έγιναν, μια από κάθε ομάδα. Μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός δεν είχε κατακτήσει πρωτάθλημα, απαντώντας με μπρέικ στο μπρέικ του Ολυμπιακού και φέτος το κατάφερε κι αυτό. Η νίκη στο ΣΕΦ ήταν κομβική για την τελική έκβαση της σειράς γιατί ανέβασε πολύ την ψυχολογία μας που δεν βρισκόταν στο καλύτερο σημείο μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ. Μετά ήμασταν εμείς σε πλεονεκτική θέση, παίζαμε στο σπίτι μας και νιώθαμε μεγαλύτερη σιγουριά, έχοντας τον κόσμο μας στο πλευρό μας. Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ στον πέμπτο τελικό, κάνοντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στη σεζόν και δίκαια πανηγυρίσαμε το πρωτάθλημα.”

Πλησιάζει σε Καλάθη ο Παναθηναϊκος – “Κλείνει” Βεζένκοφ και Μποχωρίδη

Κατήγγειλαν Γιαννακόπουλο οι Αγγελόπουλοι

Αποχωρεί από την προεδρία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος!

Οδεύουν προς Παναθηναϊκό Βεζένκοφ και Κούπερ

Ιβάνοβιτς διετίας στον Παναθηναϊκό!

Ανακοινώνει Ιβάνοβιτς ο Παναθηναϊκός

Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ο Βουγιούκας!

Λάσμε: Ο Αλβέρτης ανέλαβε μία γαμ… κατάσταση και τα κατάφερε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε