Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αποχωρεί από την προεδρία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ.
ΦΩΤΟ ΑΠΕ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι πρόεδρος του Παναθηναϊκού και θα αναλάβει νέο ΔΣ. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ προανήγγειλε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της επόμενης περιόδου ενώ τόνισε ότι οι Αγγελόπουλοι ξεκίνησαν τον… πόλεμο.

Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να ασχολείται 365 ημέρες το χρόνο με την ΚΑΕ και γι’ αυτό θα αναθέσει στο Διοικητικό Συμβούλιο τα τρέχοντα θέματα της ομάδας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου.

“Δεν θα είμαι πρόεδρος. Θα υπάρχει ένα ΔΣ που ο καθένας θα έχει το ρόλο του. Θα είναι άνθρωποι μέσα από τον Παναθηναϊκό που αγαπάνε και ξέρουν να τρέχουν το σύλλογο.”

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε για τα επιτυχημένα δύο χρόνια, για την κόντρα με τους Αγγελόπουλους αλλά και για την προσφορά του Αλβέρτη και του Πεδουλάκη.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραδέχτηκε ότι το μεγαλύτερο λάθος του μέχρι τώρα ήταν οι δηλώσεις του μετά το τέλος του τρίτου τελικού με τον Ολυμπιακό για τις οποίες έχει μετανιώσει.

Για την κόντρα με τους Αγγελόπουλους: “Η αντιπαράθεση πρέπει να μένει στο παρκέ και να μην πηγαίνει εκτός. Οι Αγγελόπουλοι προφανώς έχουν διαφορετική άποψη. Άρα δεν είναι στο δικό μου χέρι, αλλά στο δικό τους. Όταν ανέλαβα την ΚΑΕ, έλεγα πόσο θετική ήταν η παρουσία των Αγγελόπουλων στο μπάσκετ. Μετά τον περσινό τελικό Κυπέλλου μού επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις, συκοφαντίες και ψέματα. Κάθε χρόνο προσπαθούν να μειώσουν τους τίτλους μας μιλώντας για διαιτησία και παρασκήνιο. Αυτοί επιτέθηκαν, όχι εγώ. Εγώ απλώς προασπίζομαι τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Έχω κάθε διάθεση να συνεργαστώ με οποιονδήποτε σύλλογο, αλλά για να γίνει αυτό με τους κ. Αγγελόπουλος θα πρέπει να πάρουν πίσω όσα είπαν για μένα και να ζητήσουν συγγνώμη.”

Για τον Ιβάνοβιτς: “Ο κ. Ιβάνοβιτς είναι από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη με σπουδαία δείγματα γραφής. Τα λένε όλα τα επιτεύγματά του. Θεωρούμε πως είναι κατάλληλος σε αυτό που επιθυμούμε, τη στροφή στην ελληνικότητα της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός θα είναι ελληνικός.”

Για τα μεταγραφικά: “Θα πρέπει να τα πείτε με τον κόουτς. Εγώ ουδέποτε ανακατεύτηκα στο αγωνιστικό κομμάτι. Οι μόνες προσθήκες που έγιναν από τη διοίκηση ήταν ο Πινγκ Σανγκ και ο Τζέισον Καπόνο. Ο Αργύρης δεν ήθελε κάποια προσθήκη, αλλά θελήσαμε ως διοίκηση να κάνουμε ένα δώρο στην ομάδα. Θα βάλουμε κάτω τα μεταγραφικά με τον κ. Ιβάνοβιτς. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον για νεαρούς Έλληνες και τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε για να χτίσουμε τον Παναθηναϊκό της επόμενης δεκαετίας.”

Για τους Καλάθη και Βουγιούκα: “Ο Καλάθης και ο Βουγιούκας είναι από τους παίκτες που κοιτάμε. Αν ήταν στο χέρι μου θα έπαιρνα 12 Έλληνες παίκτες. Όμως δεν αποφασίζω εγώ. Μην ξεχνάμε πως έχουμε και δύο μεγάλα ταλέντα, τον Χαραλαμπόπουλο και τον Διαμαντάκο. Ειδικά ο πρώτος θεωρώ πως μπορεί σε λίγα χρόνια να είναι ο ηγέτης μας.”

Για το αν έχει κάνει λάθη: “Λάθη γίνονται καθημερινά. Τα μεγαλύτερα λάθη; Υπήρξαν στιγμές που ο ενθουσιασμός ή ο εκνευρισμός της στιγμής με έκαναν να πω πράγματα που δεν έπρεπε να πω, ειδικά on camera, όπως στο πρόσφατο ματς με τον Ολυμπιακό. Το έχω μετανιώσει. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανα, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμη.”

Για τον Αλβέρτη: “Ο Φραγκίσκος απέδειξε ότι είναι και προπονητής. Με τις δικές μου γνώσεις είναι πετυχημένος, γύρισε την ψυχολογία στην ομάδα που ήταν το βασικό ζητούμενο και ο Φραγκίσκος είναι μετρ σε αυτό. Ο Φραγκίσκος όταν και όποτε του έχει ζητηθεί είναι παρών. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτόν. Δικαιωθήκαμε με την επιλογή του, παρότι διαβάσαμε ότι ο Παναθηναϊκός ‘μίκρυνε’. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Ο Φραγκίσκος είναι ζωντανό κομμάτι της ιστορίας και φυσικά θα παραμείνει. Θα είναι τιμ μάνατζερ, παρών όπως πάντα και πιστός στον Παναθηναϊκό.”

Για τους στόχους: “Όταν χτίζεις, για να μη χτίσεις στην άμμο, πρέπει να δίνεις πίστωση χρόνου σε μια νέα προσπάθεια. Θέλω να δω μια ομάδα με ομοιογένεια, που θα μπορέσει να φέρει το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Αυτοσκοπός δεν θα είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά να χτίσουμε μια ομάδα για το μέλλον. Όμως δεν υπάρχει κανένας που να κερδίζει και να μην πανηγυρίζει.”

Για το ρόστερ: “Πολλοί από την ομάδα δεν θα είναι μαζί μας του χρόνου, γιατί δεν άρεσαν πολλά πράγματα σε μένα, στον κόσμο και τον Τύπο.”

Για τη διετία: “Σε αυτή τη διετία μου πετύχαμε πολλά και πείσαμε τους πάντες πως ο Παναθηναϊκός, υπήρχε, υπάρχει και πάντα θα υπάρχει. Είμαι βέβαιος πως έχουμε τους κατάλληλους συνεργάτες για να πετύχουμε. Οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να ασχολούμαι 365 μέρες με τον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό θα υπάρχει ένα διευρυμένο ΔΣ με έμπειρους ανθρώπους. Φτάσαμε δύο συνεχείς χρονιές από το Final Four. Δεν είναι απλό, αλλά σύνθετο το θέμα της πρόκρισης σε ένα Final Four. Εμείς ακόμη μαθαίνουμε και κάνουμε κάποια λάθη. Χρεώνομαι προσωπικά πως ανέβασα πολύ ψηλά τον πήχη. Δεν θα ξαναγίνει. Οι σχέσεις μας με την Ευρωλίγκα έχουν φτιάξει, όπως και με μεγάλους συλλόγους όπως η ΤΣΣΚΑ. Είμαστε φιλόξενοι και συνεργάσιμοι, αλλά δεν θα σκύψουμε ποτέ το κεφάλι. Αν και πολλοί μας είχαν τελειωμένους, πήραμε τέσσερις τίτλους στη μεταβατική περίοδο. Σε κάποια πράγματα όμως που είχαμε θέσει βασικούς στόχους αποτύχαμε. Θέλαμε να παρουσιάσουμε ένα έντονο ελληνικό στοιχείο με καλό θέαμα, αλλά δυστυχώς δεν το πετύχαμε και γι’ αυτό υπήρξε απομάκρυνση του κ. Πεδουλάκη. Αυτό φάνηκε και από την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, καθώς δεν ήταν ευχαριστημένος από αυτό που έβλεπε, όπως κι εμείς Ευχαριστούμε τον κ. Πεδουλάκη για όσα προσέφερε.”

Οδεύουν προς Παναθηναϊκό Βεζένκοφ και Κούπερ

Ιβάνοβιτς διετίας στον Παναθηναϊκό!

Ανακοινώνει Ιβάνοβιτς ο Παναθηναϊκός

Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ο Βουγιούκας!

Λάσμε: Ο Αλβέρτης ανέλαβε μία γαμ… κατάσταση και τα κατάφερε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε