Παρασκευή, 3 Μαΐ
21oC Αθήνα

Mundobasket 2023: Ο Καναδάς έκανε το 3/3 και η Ιταλία σφράγισε το «εισιτήριό» για τους «16»

Mundobasket 2023: Ο Καναδάς έκανε το 3/3 και η Ιταλία σφράγισε το «εισιτήριό» για τους «16»
Reuters

Ο Καναδάς διέλυσε τη Λετονία με 101-75 και έκανε το 3/3 στον όμιλο του στο Mundobasket 2023, και παίρνοντας με άνεση την πρώτη θέση! Σε άλλο ματς, η Ιταλία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κόντρα στις Φιλιππίνες, πήρε τη νίκη με 90-83 και προκρίθηκε στη φάση των «16».

Ο Καναδάς δείχνει ικανός για… μετάλλιο. Η ομάδα από την Βόρεια Αμερική επικράτησε εύκολα της Λετονίας με 101-75 τερματίζοντας πρώτος στον 8ο όμιλο και τσέκαρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Κορυφαίος γι’ ακόμη έναν αγώνα ήταν ο Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ. Ο All Star του ΝΒΑ έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση με 27 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, «τρομάζοντας» τους μετέπειτα αντιπάλους του Καναδά. 22 πόντους είχε ο Αρ Τζέι Μπάρετ, και 15 πρόσθεσε ο Κέλι Ολίνικ. Από τη Λετονία, ξεχώρισε με 16 πόντους ο Αντρίς Γκραζούλις και με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ ο Ρόντιονς Κούρουκς.

Καναδάς και Λετονία θα διασταυρωθούν στην επόμενη φάση σε νέο όμιλο με τις δύο ομάδες που θα προκριθούν από το έβδομο γκρουπ, δηλαδή την Ισπανία και μία εκ των Βραζιλίας – Ακτής Ελεφαντοστού.

Τη 2η θέση του 1ου ομίλου με ρεκόρ 2-1, πίσω από την πρώτη Δομινικανή Δημοκρατία (3-0) εξασφάλισε η Ιταλία, επικρατώντας με 90-83 των Φιλιππίνων, εθνικής ομάδας οικοδέσποινας του γκρουπ, αλλά και της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Για τις θέσεις 17-32 θα συνεχίσουν η 3η Ανγκόλα (1-2) και οι Φιλιππίνες που τερμάτισαν 4ες με 0-3.

Συμπαίκτες στη Γιούτα οι Σιμόνε Φοντέκιο και Τζόρνταν Κλάρκσον βρέθηκαν αντίπαλοι στην πατρίδα του δεύτερου, με τον Ιταλό να είναι αυτός που χαμογέλασε στη Μανίλα. Εξάλλου, οι Φιλιππίνες είχαν μείνει εκτός πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης με την Ιταλία, καθώς μετρούσαν δύο ήττες. Ο Φοντέκιο ήταν από τους παίκτες «κλειδιά» στη νίκη της Ιταλίας, σημειώνοντας 18 πόντους και μαζεύοντας 6 ριμπάουντ. Ο Τζιαμπάολο Ρίτσι είχε συγκομιδή 14 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν για την ομάδα του Τζιανμάρκο Ποτζέκο και οι Μάρκο Σπίσου (13π., 9ασ.), Στέφανο Τονούτ (13π.) και Αλεσάντρο Παγιόλα (11π.).

Ο γκαρντ της Γιούτα Τζόρνταν Κλάρκσον πέτυχε 23 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ για της Φιλιππίνες, ενώ ο πόιντ γκαρντ Ντουάιτ Ράμος σημείωσε 14 πόντους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις