Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

“Να μην γίνουμε Παναθηναϊκάκι” – “Πρέπει να βάλουν όλοι λεφτά”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Την ανάγκη να μπουν λεφτά στην ΠΑΕ ώστε να διατηρηθεί ο Παναθηναϊκός σε υψηλό επίπεδο επισήμανε ο Θ. Γιαννακόπουλος μετά το τρίωρης διάρκειας ΔΣ, όπου συζητήθηκε το θέμα της ΑΜΚ. Πατέρας: “Δεν παραχωρώ τις μετοχές μου”. Πολέμης: “Άφραγκος πρόεδρος δεν γίνομαι”.

Μετά από τρεις ώρες ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιοτης ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι μέτοχοι του τριφυλλιού έκαναν έναν απολογισμό της φετινής σεζόν σε ότι αφορά τα οικονομικά ενώ η διοικούσα επιτροπή πρότεινε άυξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 10 με 15 εκατ. ευρώ, με τους μετόχους να συμφωνούν να τα ξαναπούν σε 15 μέρες. Πρώτος από τα γραφεία, λόγω του αγώνα της μπασκετικής ομάδας με την Μπαρτσελόνα, βγήκε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος κατά την έξοδο του από γραφεία της “πράσινης” ΠΑΕ.

 
«Δεν μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος, ούτε όμως και απαισιόδοξος. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι όλοι πρέπει βάλουν την ομάδα πάνω από τους εγωισμούς. Σε προσωπική βάση θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση. Ο καθένας έχει το κοντό και το μακρύ του. Έκανα μια πρόταση να γίνει γενναία αύξηση. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να γίνει μεγάλος και τρανός, όχι Παναθηναϊκάκι. Το λέω γιατί δεν γίνεται να κοιτάει ο ένας αν θα βάλει ο ένας αν θα βάλει ο άλλος λεφτά. Αν αγαπάς τον Παναθηναϊκό πρέπει να κάνεις το σωστό. Όχι εκείνο που κάνουν όλοι. Θα πάρουν κάποια απόφαση αλλά δεν ξέρω αν θα είμαι σύμφωνος γιατί έφυγα επειδή θέλω να πάω στο μπάσκετ. Εγώ δεν δέχομαι να πουληθούν οι παίκτες. Ήμασταν 3 ώρες εκεί μέσα και τις 2,5 τις σπαταλήσαμε για να συζητάμε για όσα έγιναν στο παρελθόν, Ο γέγονε-γέγονε. Πιστεύω πως θα βρεθεί λύση, αλλά δύσκολα .

Οι κασέτες είναι μεγάλο πρόβλημα. Εμείς οι Γιαννακόπουλοι τα πέντε πρώτα χρόνια είχαμε την καλύτερη ομάδα και μας στερούσαν τα πρωταθλήματα. Ποτέ δεν πήγαμε να κάνουμε παρατυπίες. Είναι στο νοσοκομείο Παύλος για αυτό δεν ήρθε».
 
Από την πλευρά του ο Νικόλας Πατέρας τόνισε πως δεν προτίθεται να παραχωρήσει τις μετοχές που κατέχει, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπήρξαν διαφωνίες. Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην πρόεδρος των πρασίνων:
 
Το συμβούλιο συμφώνησε με τις προτάσεις Γόντικα που θα γίνουν γνωστές σε 15 μέρες σε ότι αφορά τα οικονομικά. “Δεν υπάρχει καμία διαφωνία. Για αυτό αν και δεν είμαι μέλος του Δ.Σ, ήρθα για να απαντήσω στους μετόχους. Όλα έγιναν μέσα σε μια ωραία ατμόσφαιρα. Καλή επιτυχία στην ομάδα μπάσκετ που αγωνίζεται σήμερα. Δεν έχω πει ποτέ ότι θα παραχωρήσω τις μετοχές μου”.

Ο Αδαμάντιος Πολέμης τόνισε ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και στάθηκε στην ανάγκη να μπουν εδώ και τώρα χρήματα. Μεταξύ άλλων, τόνισε:

 
 «Δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος, επειδή είμαι στην διοικούσα επιτροπή ήθελα πολύ νωρίτερα να γίνει αυτό το συμβούλιο με αποφάσεις και όχι με αναβολή. Ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν είχαμε. Η πρόταση μου είναι μίνιμουμ 15εκ ευρώ, ανάλογα με το ποσοστό. Τώρα. Και στην συνέχεια όλοι να κάνουμε προγραμματισμό. Έχουμε καθυστερήσει. Τα οικονομικά είναι πολύ πιο σφιχτά πρέπει να γίνουν σωστές κινήσεις.
 
 Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα συμμετάσχω. Από 10 μέχρι τα 25. Δέκα είναι λίγα. Μαζί με μια σωστή διαχείριση γιατί δεν φτάνουν. Δεν ξέρω τι λένε οι μεγαλομέτοχοι. Να τους ρωτήσετε. Βασικά δεν τρέχει κανένας να βάλει λεφτά.
 
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι εκτός από την αύξηση. Υπάρχουν τρόποι να αποφύγουμε κάποιος με περισσότερα ποσοστά. Η χορηγία έχει και φόρους και τέτοια. Πρέπει να μπούνε τα λεφτά αμέσως για να κάνουμε σχεδιασμό. Ελπίζουμε ότι θα μείνει ο Σισέ. Άφραγκος πρόεδρος δεν γίνομαι, θα εξαρτηθεί από τα χρήματα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε