Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Nations League, Ιταλία – Βέλγιο 2-1: Τρίτη θέση με δοκάρια

Nations League, Ιταλία – Βέλγιο 2-1: Τρίτη θέση με δοκάρια
Reuters

Μετά από ένα εντυπωσιακό ματς… αγγαρεία, η Ιταλία νίκησε με 2-1 το Βέλγιο στο Τορίνο και κατέλαβε την 3η θέση στο δεύτερο Nations League. Τα γκολ μπήκαν στο δεύτερο μέρος – Τρία δοκάρια οι ηττημένοι (τα δυο στην επανάληψη), ενώ μείωσαν στα τελευταία λεπτά.

Η Ιταλία βγήκε 3η στο δεύτερο Nations League. Η “σκουάντρα ατζούρα” νίκησε με 2-1 το Βέλγιο, στο “μικρό” τελικό του τουρνουά και κατέλαβε το έπαθλο των 8 εκατ. ευρώ που δίνει η συγκεκριμένη θέση.

Οι Ιταλοί μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 18’ το μακρινό σουτ του Μπεράρντι βρήκε σε ετοιμότητα τον Κουρτουά, ο οποίος έδιωξε με υπερένταση. Στο 25’ όμως οι Βέλγοι έφτασαν μία… ανάσα από το 1-0, όταν το πλασέ του Σαλεμάκερς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι κι έδωσε την ευκαιρία στον Ντοναρούμα να μπλοκάρει.

Στο 42’ ο Κιέζα με ακόμη ένα μακρινό σουτ δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Κουρτουά, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με την τεράστια ευκαιρία του ίδιου παίκτη, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της βελγικής άμυνας και πλάσαρε στη γωνία, αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε καταπληκτικά με το πόδι σε κόρνερ.

Η “σκουάντρα ατζούρα” είχε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στην επανάληψη, που της έδωσε και τη νίκη. Πριν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, ο Νικολό Μπαρέλα, με εντυπωσιακή «εκτέλεση» από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0 για την Ιταλία.

Το Βέλγιο άρχισε να γίνεται λίγο πιο πιεστικό μετά το 55’ και στο 60’ είχε και δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Μπατσουαγί, ο οποίος «πάτησε» στην περιοχή και από πλάγια δεξιά εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε πλάγια.

Τρία λεπτά μετά το δοκάρι του Μπατσουαγί (63’), ο Κιέζα έκανε ατομική ενέργεια και ο Καστάνιε τον ανέτρεψε καθαρά εντός περιοχής (έγινε σχετικός έλεγχος κι από το VAR). Ο Ντομένικο Μπεράρντι ανέλαβε την εκτέλεση και -παρότι ο Κουρτουά ακούμπησε την μπάλα- έκανε το 2-0 για τους «ατζούρι».

Στο 69’ ο Ντοναρούμα είπε «όχι» στο πολύ καλό πλασέ του Αλντερβάιρελντ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 77’ ο MVP του πρόσφατου Euro είπε ξανά όχι στον Βέλγο αμυντικό, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην ιταλική άμυνα. Η τρομερή «γκίνια» των Βέλγων συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Καράσκο να «σημαδεύει» στο 82’ για τρίτη φορά το δοκάρι του Ντοναρούμα.

Οι Βέλγοι πίεσαν μέχρι τέλους, έφτασαν στο 2-1 με τον Ντε Κέτελερ στο 86′, αλλά είδαν στο φινάλε την Ιταλία να… σφίγγει την άμυνά της και κράτησε το προβάδισμά, κατακτώντας εντέλει την 3η θέση στο Nations League.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις