Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Nations League: “Ντόρτια”χωρίς Ρονάλντο για την Πορτογαλία – “Μυθικό” γκολ Εμπαπέ για τη Γαλλία (video)

Nations League: “Ντόρτια”χωρίς Ρονάλντο για την Πορτογαλία – “Μυθικό” γκολ Εμπαπέ για τη Γαλλία (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Η κάτοχος του UEFA Nations League, Πορτογαλία, επικράτησε με μεγάλη άνεση της Κροατίας με 4-1 στη Λισαβόνα, ενώ η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία χρειάστηκε ένα απίθανο γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ για να “δραπετεύσει” από την Σουηδία με 0-1. Εκτός έδρας νίκη επί της Δανίας για το Βέλγιο. 

Αν και δεν είχε τον Ρονάλντο στη σύνθεσή της, αφού λόγω τσιμπήματος από μέλισσα (!) τέθηκε νοκ άουτ, η πρωταθλήτρια Ευρώπης και κάτοχος του Nations League, Πορτογαλία, επικράτησε με 4-1 της Κροατίας σε ένα ματς μονόλογο. Ο Ζοάο Κονσέλο άνοιξε με καταπληκτικό γκολ το σκορ στο 41′ και στο δεύτερο ημίχρονο ακολούθησε… καταιγίδα.

Ζότα (58′), Ζοάο Φέλιξ (70′) και Σίλβα (94′) ανέβασαν το δείκτη του σκορ τη στιγμή που η Κροατία κατάφερε απλά να μειώσει στο 91′ με τον Πέτκοβιτς, με το τελικό 4-1 να αποτελεί εμφατικό ξεκίνημα για τους Πορτογάλους στη διοργάνωση.

Η Γαλλία έπαιξε όσο χρειαζόταν για να κάμψει την αντίσταση της Σουηδίας εκτός έδρας. Οι γηπεδούχοι το πάλεψαν κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, αλλά ο Κιλιάν Εμπαμπέ, με ένα γκολ βγαλένο από το… Playstation διαμόρφωσε στο 41′-αυτό που έμελλε να αποδειχτεί τελικό σκορ, αφού ο Γκριεζμάν αστόχησε σε πέναλτι στις καθυστερήσεις-  και οι “τρικολόρ” πήραν τους τρεις βαθμούς ξεκινώντας νικηφόρα στη διοργάνωση.

Το Βέλγιο δεν δυσκολεύτηκε καθόλου κόντρα στη Δανία, καθώς πέρασε από την χώρα των Βίκινγκς με νίκη 0-2. Ο Ντεναγιέρ εκμεταλλεύτηκε το κόρνερ του Μέρτενς από τα δεξιά στο 9’, η άμυνα των Σκανδιναβών αδράνησε και με πλασέ ο αμυντικός της Λιόν άνοιξε το σκορ. Η νίκη για τους Βέλγους “σφραγίστηκε” στο 76’ με τον Μέρτενς να παίρνει το ριμπάουντ μετά από προσπάθεια του Λουκάκου και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το σημερινό (5/9) πρόγραμμα και τα αποτελέσματα του UEFA Nations League

League A

2ος όμιλος

Ισλανδία – Αγγλία 0-1 (91′ πεν. Στέρλινγκ)

Δανία – Βέλγιο 0-2

3ος όμιλος

Πορτογαλία – Κροατία 4-1

Σουηδία – Γαλλία 0-1

League C

1ος όμιλος

Αζερμπαϊτζάν – Λουξεμβούργο 1-2 (43′ Σεϊντάεφ / 48′ Κριβότσιουκ αυτ., 72′ Ροντρίγκες πεν.)

Κύπρος – Μαυροβούνιο 0-2 (60′ & 73′ Γιόβετιτς)

2ος όμιλος

Βόρεια Μακεδονία – Αρμενία 2-1 (5′ Αλιόσκι πεν., 38′ Νεστορόφσκι πεν. / 90 +4′ Μπαρσεγκιάν πεν.)

Εσθονία – Γεωργία 0-1 (34′ Ταμ αυτ.)

League D

Γιβραλτάρ – Σαν Μαρίνο 1-0 (42′ Τορίγια)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις