Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Nations League: Βαριά εντός έδρας ήττα για Βέλγιο και Κροατία, έκανε την έκπληξη η Δανία μέσα στην Γαλλία – Όλα τα αποτελέσματα

Nations League: Βαριά εντός έδρας ήττα για Βέλγιο και Κροατία, έκανε την έκπληξη η Δανία μέσα στην Γαλλία – Όλα τα αποτελέσματα
Reuters

Η Ολλανδία του Λούις Φαν Χάαλ έκανε.. πάρτι στην έδρα του Βελγίου με 4-1, σε ματς για την πρώτη αγωνιστική του Nations League! Εντυπωσιακή νίκη πήρε και η Αυστρία μέσα στην Κροατία (3-0), ενώ η Γαλλία ηττήθηκε με ανατροπή στο “Σταντ ντε Φρανς” από την Δανία (2-1). Τα αποτελέσματα της βραδιάς.

Βραδιά των μεγάλων “διπλών” στην 1η κατηγορία του 3ου Nations League! Στις Βρυξέλλες (4ος όμιλος league A), η Ολλανδία έβαλε τέλος στο αήττητο σερί 8 αγώνων που είχε απέναντί της το Βέλγιο και το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, θριαμβεύοντας με 4-0 και μένοντας αήττητη για 10ο σερί παιχνίδι (7 νίκες, 3 ισοπαλίες). Οι “κόκκινοι διάβολοι” των λαμπερών αστέρων, έγιναν… έρμαιο στις ορέξεις του Μέμφις Ντεπάι (2 γκολ) και των Μπερχβάιν, Ντάμφρις με τους “οράνιε” να δείχνουν πως έχουν “ξυπνήσει” πλέον για τα καλά μετά από χρόνια απουσίας απ’ την πρώτη σκηνή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Το Βέλγιο σημείωσε το γκολ της τιμής στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπατσουαγί.

Σε ματς για τον 1ο όμιλο της League A, η Αυστρία -στο ντεμπούτο του Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο της- έκανε… φύλλο και φτερό την Κροατία, φεύγοντας με ένα εντυπωσιακό διπλό (3-0), που την έβαλε εξαρχής σε θέση… οδηγού. Μαζί της στην κορυφή του 1ου ομίλου βρίσκεται και η Δανία, του σπουδαίου Κρίστιαν Έρικσεν, που θριάμβευσε επί της Γαλλίας στο Παρίσι με 2-1, σε ένα συγκλονιστικό ματς.

Το καταπληκτικό γκολ του Μπενζεμά στο 51′ δεν έφτανε στους “τρικολόρ” που υπολόγιζαν χωρίς τον Αντρέας Κορνέλιους. Ο 29χρονος επιθετικός της Τραμπζονσπόρ, μπήκε αλλαγή στο 59′ και με δύο “χτυπήματα” στο 68′ και στο 89′ χάρισε μία τρομερή νίκη στην ομάδα του απέναντι στους Γάλλους, που είχαν δοκάρι στο 85′ με τον Καντέ (τερματίστηκε το αήττητο σερί 21 αγώνων των “τρικολόρ” στη διοργάνωση).

Αποχώρησε τραυματίας ο Εμπαπέ

Εκτός απ’ την εντός έδρας ήττα-σοκ με 2-1, στην Γαλλία έχουν κάθε λόγο να… ανησυχούν με τον τραυματισμό του Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο 23χρονος σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο λόγω έντονων ενοχλήσεων στο αριστερό γόνατο, όπως επιβεβαίωσε κι ο άμεσος συνεργάτης του Ντιντιέ Ντεσάν, Γκι Στεφάν, ο οποίος καθοδήγησε εκτάκτως τη Γαλλία στο συγκεκριμένο ματς, λόγω του θανάτου του πατέρα του Γάλλου τεχνικού.

Ο Εμπαπέ θα υποβληθεί σε αναλυτικές ιατρικές εξετάσεις το Σάββατο (4/6), ωστόσο, η παρουσία του στα επόμενα ματς των Γάλλων στο Nations League με Κροατία (εκτός, 6/6), Αυστρία (εκτός, 10/6) και Κροατία (εντός, 13/6) είναι αμφίβολη.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της βραδιάς για την 1η αγωνιστική του 3ου Nations League:

League A

1ος όμιλος

Κροατία-Αυστρία 0-3

(41΄ Αρναούτοβιτς, 54΄ Γκρέγκοριτς, 57΄ Σάμπιτζερ)

Γαλλία-Δανία 1-2

(51΄ Μπενζεμά – 68΄, 89΄ Κορνέλιους)

4ος όμιλος

Βέλγιο-Ολλανδία 1-4

(90+3΄ Μπατσουαγί – 40΄ Μπερχβάιν, 51΄, 66΄ Ντεπάι, 62΄ Ντάμφρις)

League C

3ος όμιλος

Καζακστάν-Αζερμπαϊτζάν 2-0

(50΄, 60΄ Αϊμπέτοφ)

Λευκορωσία-Σλοβακία 0-1

(61΄ Σούσλοφ)

League D

1ος όμιλος

Λετονία-Ανδόρα 3-0

(9΄, 81΄ Ουλντρίκις, 82΄ πέν. Ικάουνιεκς)

Λιχτενστάιν-Μολδαβία 0-2

(5΄ πέν. Νικολαέσκου, 90+4΄ Μπολοχάν)

Πληροφορίες: ΑΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις