Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ο… κορυφαίος – MVP της Ευρωλίγκας ο Βασίλης Σπανούλης!

ΦΩΤΟ EUROLEAGUE.NET
ΦΩΤΟ EUROLEAGUE.NET

Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της φετινής σεζόν στην Ευρωλίγκα κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Βασίλης Σπανούλης, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, μια ημέρα πριν τους ημιτελικούς του Final 4 του Λονδίνου. Ανερχόμενος παίκτης της χρονιάς ο Κώστας Παπανικολάου

Ο Σπανούλης έτσι διαδέχθηκε τον Αντρέι Κιριλένκο, που πέρυσι είχε κατακτήσει την το συγκεκριμένο βραβείο.

Ο διεθνής γκαρντ έχει παράλληλα την ευκαιρία να γράψει ιστορία στο Λονδίνο. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει στην κατοχή του δύο βραβεία MVP στα φάιναλ φορ (2009 με τον Παναθηναϊκό, 2012 με τον Ολυμπιακό) και μπορεί να φτάσει στο τρίτο πιάνοντας τον Τόνι Κούκοτς που είναι ο πολυνίκης της κατηγορίας.

Ο Κούκοτς έχει αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης τρεις φορές (1990, 1991, 1993), ενώ από δύο κατακτήσεις έχουν οι Βασίλης Σπανούλης (2009, 2012), Δημήτρης Διαμαντίδης (2007, 2011) και Ντέγιαν Μποντιρόγκα (2003, 2003). Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι ο μοναδικός που έχει την ευκαιρία να πιάσει στην πρώτη θέση τον Τόνι Κούκοτς στο φάιναλ φορ του Λονδίνου.

“Νιώθω πολύ καλά. Όλα είναι καλά όταν η ομάδα μου πετυχαίνει τους στόχους της. Πρέπει να είμαστε σε πνευματική ισορροπία, να διορθώνουμε τα λάθη και να βελτιωνόμαστε συνεχώς για να πετύχουμε τους στόχους μας”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Σπανούλης για την διάκριση του.

Εκτός από τον Βασίλη Σπανούλη, βραβείο πήρε κι ο Κώστας Παπανικολάου του Ολυμπιακού, ως ο ανερχόμενος παίκτης της χρονιάς, αλλά κι ο Μπόμπι Μπράουν της Σιένα ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ της σεζόν στη διοργάνωση, παίρνοντας το βραβείο “Αλφόνσο Φορντ”.

Επίσης, βραβεύτηκαν οι Ρούντι Φερνάντες, Άντε Τόμιτς και Νέναντ Κρστιτς, μαζί με τον Σπανούλη, για το γεγονός ότι αναδείχθηκαν στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη που ήταν ο πέμπτος της παρέας να μην είναι στο Λονδίνο λόγω των αγωνιστικών του υποχρεώσεων με τον Παναθηναϊκό. Το ίδιο ίσχυσε και στην περίπτωση του Στεφάν Λάσμε, ο οποίος έχει αναδειχθεί ο καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκας για φέτος.

Διαβάστε ακόμα…

Μπαρτζώκας: Η φετινή χρονιά μας χαλύβδωσε

Η πτήση του Ολυμπιακού προς την… κούπα (VIDEO)

Υποδοχή στο Λονδίνο για Ολυμπιακό – “Φέρτε μας το Ευρωπαϊκό”

Αναχώρησε για το Λονδίνο ο Ολυμπιακός – “Θέλουμε το τρόπαιο”!

Οι Κινέζοι ψήφισαν τον Σπανούλη για MVP της Ευρωλίγκας

Παπανικολάου: Ξέσπασα για τα λάθη μου – Σπανούλης: Δείξαμε χαρακτήρα (VIDEO)

ΤΣΣΚΑ η πρώτη – Στο Λονδίνο η… ρωσική αρκούδα (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε