Τρίτη, 7 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μπαρτζώκας: Η φετινή χρονιά μας χαλύβδωσε

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού χαρακτήρισε του Final 4 του Λονδίνου ως την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του μέχρι σήμερα, ενώ τόνισε μίλησε και για τις δυσκολίες που συνάντησαν οι “ερυθρόλευκοι” μέσα στην σεζόν – Μεσίνα: Κίνητρο η εκδίκηση, αλλά να μην παρασυρθούμε!

Διαβάστε τα όσα είπε ο Έλληνας κόουτς κατά την συνέντευξη Τύπου των προπονητών της Ευρωλίγκας την Πέμπτη:

«Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση από τότε που αποφάσισα να κάνω αυτή τη δουλειά, αλλά και το επιστέγασμα μιας εκπληκτικής δουλειάς της ομάδας μας, που φτάνει σε τέταρτο Final 4 τα τελευταία πέντε χρόνια. Η ομάδα μας έχει πολλούς νέους παίκτες και είναι σημαντικό ότι μετά την κατάκτηση του τίτλου είμαστε και πάλι εδώ, στην πιο ανταγωνιστική και σκληρή Ευρωλίγκα όλων των εποχών Είμαι ευχαριστημένοι που είμαστε στο final-4 και αναζητούμε νέες προκλήσεις», τόνισε αρχικά.

Οσο το τί άλλο θα επιστρατεύσει εκτός από την τύχη;, ο τεχνικός του Ολυμπιακού απάντησε: «Θα επιστρατεύσουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε από την αρχή της χρονιάς, τον ενθουσιασμό, τη μαχητικότητα και το ταλέντο των παικτών μας που ήδη υπάρχει και φτιάχνεται όλο και περισσότερο. Η χρονιά φέτος στην Ευρωλίγκα μάς χαλύβδωσε, μας έκανε καλύτερους σαν ομάδα και φεύγοντας από εδώ θέλουμε να είμαστε καλύτερη ομάδα», πρόσθεσε ο Ελληνας τεχνικός.

Για το αν θα ήθελε η ομάδα του να κάνει κάτι καλύτερα στο final-4 «Το κίνητρο είναι τεράστιο. Νιώθω περήφανος που είμαστε εδώ, που έχουμε τον MVP και τον καλύτερο νέο παίκτη. Τα βραβεία αυτά δόθηκαν μέσα από το ομαδικό μας παιχνίδι. Θέλουμε πολύ καλές συνεργασίες αμυντικά και επιθετικά. Είναι η κατάλληλη συνταγή για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο».

Από την πλευρά του προπονητής της ΤΣΣΚΑ Έτορε Μεσίνα, έκανε λόγο για εκδίκηση που θέλουν οι Ρώσοι μετά τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκαν πέρσι, ωστόσο τόνισε ότι αυτό δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παρασύρει τους παίκτες του.

«Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που με εμπιστεύτηκαν και πάλι για τον πάγκο της ομάδας», τόνισε αρχικά.

Επίσης όσον αφορά την περσινή ανατροπή του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ, ο Ιταλός τεχνικός σχολίασε: «Ελπίζω όλη η κακή τύχη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να εξαντλήθηκε στον περσινό τελικό και φέτος να έχουμε μόνο καλή τύχη».

Για το αν αισθάνεται πίεση μετά τον τρόπο με τον οποίο η ΤΣΣΚΑ έχασε πέρσι το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό, ο Μεσίνα απάντησε: «Όταν υπέγραψα για πρώτη φορά στην ΤΣΣΚΑ, το 2005, η ομάδα προερχόταν και τότε από μία αποτυχία σε Final 4. Δεν ήξερα ακριβώς τον πόνο που είχε ο σύλλογος και οι παίκτες. Απλώς το φανταζόμουν. Το μόνο μου μέλημα είναι να μη σκέφτομαι τι έγινε πέρσι, αλλά να κοιτάζω μπροστά και πώς θα γίνουμε η καλύτερη δυνατή ομάδα βάσει των δυνατοτήτων μας. Μπορεί να έχεις κίνητρο για εκδίκηση, γιατί αυτό μπορεί να σε παρασύρει και να μη σε βοηθήσει. Πρέπει να είμαστε ώριμοι».

Διαβάστε ακόμα…

Ο… κορυφαίος – MVP της Ευρωλίγκας ο Βασίλης Σπανούλης!

Η πτήση του Ολυμπιακού προς την… κούπα (VIDEO)

Υποδοχή στο Λονδίνο για Ολυμπιακό – “Φέρτε μας το Ευρωπαϊκό”

Αναχώρησε για το Λονδίνο ο Ολυμπιακός – “Θέλουμε το τρόπαιο”!

Οι Κινέζοι ψήφισαν τον Σπανούλη για MVP της Ευρωλίγκας

Παπανικολάου: Ξέσπασα για τα λάθη μου – Σπανούλης: Δείξαμε χαρακτήρα (VIDEO)

ΤΣΣΚΑ η πρώτη – Στο Λονδίνο η… ρωσική αρκούδα (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε