Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Παπαπέτρου: Μέσω του κολεγίου θα βρω θέση στο ΝΒΑ

O Γιάννης Παπαπέτρου επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ
O Γιάννης Παπαπέτρου επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ

Ο Γιάννης Παπαπέτρου δεν επιθυμεί να γυρίσει στην Ελλάδα αφού θέλει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και μία μέρα να αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Ο 19χρονος φόργουορντ μίλησε στην ΟΠΑΠ TV…

Για την πορεία της Εθνικής στο Πανευρωπαϊκό: «Έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια. Είχαμε μια δύσκολη προσαρμογή, γιατί δεν βρεθήκαμε όλοι μαζί πολύ καιρό, εγώ ήμουν τον Ιούνιο στο Τέξας, ο Αντετοκούνμπο στο ντραφτ. Κι έτσι κληθήκαμε σε πολύ γρήγορο διάστημα να γίνουμε ομάδα και να αποκτήσουμε χημεία».

Για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης
: «Μπορεί να μην λέγαμε ότι στοχεύαμε σε κάτι καλύτερο, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας όλοι θέταμε πολύ υψηλούς στόχους».

Για το αήττητο ξεκίνημα των έξι αγώνων και τις ήττες από Τουρκία και Ισπανία:
 «Κάναμε πολύ καλή δουλειά στα πρώτα 6 ματς. Παρουσιαστήκαμε συγκεντρωμένοι, είχαμε πολύ καλή τακτική. Ξέραμε τις δυνατότητές μας. Κάπου εκεί όμως μπήκε στο παιχνίδι και η δημοσιότητα, δεν το χειριστήκαμε όπως έπρεπε και χάσαμε την συγκέντρωσή μας. Η ήττα από την Τουρκία ήρθε να μας αφυπνίσει, ωστόσο με την Ισπανία ο αντίπαλος έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στο τουρνουά και δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε».

Για το τι εννοεί λέγοντας πως τους επηρέασε η δημοσιότητα
: «Είναι γεγονός ότι όλη αυτή η δημοσιότητα ήταν πολύ ξαφνική. Πηγαίνοντας στο Πανευρωπαϊκό δεν ξέραμε για τέτοια πράγματα. Ο κόουτς βέβαια έκανε ό,τι μπορούσε. Τόσο ως προπονητής, όσο και σαν πατέρας έκανε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα δουλεύοντας πολύ και στην νοοτροπία. Ξέρετε σε αυτές τις διοργανώσεις παίζει ρόλο και ο παράγοντας τύχη κι εμείς θεωρώ ότι στο τουρνουά σταθήκαμε άτυχοι».


Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:
 «Με τον Γιάννη είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Είμαι πολύ χαρούμενος για την εξέλιξή του, αν και όπως είπε και ο ίδιος δεν είναι κι εύκολο να βρεθείς από την Α2 στην Αμερική. Είναι ένα όνειρο του Γιάννη που έγινε πραγματικότητα. Ξέρει πολύ καλά τι έχει μπροστά του, είναι ένα πολύ ήσυχο παιδί και συνάμα πολύ δουλευταράς. Νομίζω ότι θα τα πάει περίφημα».

Για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στην Αμερική: «Όνειρό μου ήταν να βρεθώ στο ΝΒΑ κάποια στιγμή. Πίστευα λοιπόν ότι ο πιο εύκολος δρόμος ήταν το λύκειο, το κολέγιο και μετά το ΝΒΑ».


Για την επιλογή του Κολεγίου του Τέξας, αντί του Κάνσας και για το αν αισθάνεται δικαιωμένος ένα χρόνο μετά
: «Είμαι πολύ χαρούμενος και δικαιωμένος που επέλεξα το Τέξας. Υπήρξαν κάποιες δυσκολίες που ξεπεράσαμε ως ομάδα και μας έκαναν και πιο δυνατούς χαρακτήρες».

Για τα σενάρια μετεγγραφής στον Ολυμπιακό
: «Προτεραιότητα για μένα είναι να επιστρέψω στο κολέγιό μου στο Τέξας, να συνεχίσω τις σπουδές μου και να βελτιώνομαι συνεχώς στο άθλημα που αγαπώ περισσότερο από όλα τα άλλα, το μπάσκετ. Γνωρίζω για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Έχουν επικοινωνήσει με την οικογένειά μου. Υπήρξε κάποια επαφή με τον πατέρα μου. Είναι κάτι που έμαθα σχετικά πρόσφατα. Στο Πανευρωπαϊκό δεν το γνώριζα και ήμουν συγκεντρωμένος μόνο στην Εθνική. Νομίζω ότι το όνειρό μου να βρεθώ στα ντραφτ είναι περισσότερο εφικτό να επιτευχθεί μέσω του κολεγίου».

Θέλει νέα “βόμβα” με Τεόντοσιτς ο Ομπράντοβιτς!

Αλλάζει επίπεδο η Φενέρ του Ομπράντοβιτς! Ανακοίνωσε τις τρεις “βόμβες”

Μαυροκεφαλίδης: Είμαι ρούκι στην Εθνική

Σε προχωρημένες επαφές με Μάρτιν ο Ολυμπιακός (VIDEO

Ανακοίνωσε τον Κινέζο Πινγκ Σανγκ ο Παναθηναϊκός

Φώτσης: Είμαστε στην Εθνική γιατί το θέλουμε

Ο Ομπράντοβιτς παίρνει Κλέιζα στην Φενερμπαχτσέ

Θέλει Μποχωρίδη η Αρμάνι Μιλάνο

Αποχωρεί από την Εθνική των ΗΠΑ ο Λεμπρόν Τζέιμς!

Υπογράφει στην Αρμάνι ο Μος – Αλλαγή πλάνων για Ολυμπιακό

Στο ΝΒΑ και τους Ατλάντα Χοκς ο Άντιτς!

Πρόβλημα με Σόφο στην Εθνική – Δεν πάει στο Καρπενήσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε