Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Παραιτήθηκε ο υπεύθυνος οπαδών της Ραπίντ – “Στην Ελλάδα απειλήθηκα πρώτη φορά”

Παραιτήθηκε ο υπεύθυνος οπαδών της Ραπίντ – “Στην Ελλάδα απειλήθηκα πρώτη φορά”

Ο Άντι Μάρεκ, υπεύθυνος για θέματα οπαδών της Ραπίντ Βιέννης, παραιτήθηκε από το πόστο του μία μέρα πριν την ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο πρόεδρος των Αυστριακών, Ρούντολφ Έντλινγκερ υποσχέθηκε σκληρή αντιμετώπιση των ταραξιών και τόνισε πως οι συνθήκες στην Τούμπα ήταν ανυπόφορες.

“Πολλοί από εμάς κατηγορήθηκαν για φιλελεύθερη πολιτική στο θέμα των οπαδών. Όταν έρχεται η ώρα να αντιμετωπίσεις το θέμα, τότε τα μαγικά χάπια τελειώνουν. Παραιτούμαι από το πόστο μου στη Ραπίντ (σ.σ. θα παραμείνει στο σύλλογο σε άλλη θέση)”, ενημέρωσε ο Μάρεκ.

Στη συνέχεια εξήγησε: “Η πολιτική για τους οπαδούς μπαίνει σε άλλη βάση. Θα αλλάξει πολύ. Οι σύνδεσμοι γίνονται ολοένα και περισσότεροι, δεν μπορεί ένα άτομο να κάνει μόνο του τη δουλειά. Θα εμπλακούν και κοινωνικοί λειτουργοί”.

Εξάλλου προσέθεσε ότι για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας στη ρεβάνς θα χρησιμοποιηθούν 600 αστυνομικοί, 30% περισσότεροι απ’ ότι χρησιμοποιούνται σε ένα ντέρμπι στη Βιέννη.

Τέλος τόνισε ότι η διοίκηση της Ραπίντ περιμένει υλικό από την Ελληνική Αστυνομία και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να πάρουν περαιτέρω αποφάσεις για όσους έχουν εμπλακεί σε επεισόδια, ενώ σημείωσε ότι για το ματς της Πέμπτης περιμένουν οπαδούς του ΠΑΟΚ από Ελλάδα και Γερμανία.

Από την πλευρά του ο Ρούντολφ Έντλινγκερ (πρόεδρος της Ραπίντ) δήλωσε: “Η τιμωρία της UEFA με 75.000 ευρώ και ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών είναι μία πολύ σκληρή τιμωρία και φυσικά θα κάνουμε έφεση. Δεσμεύομαι ως πρόεδρος γι’ αυτό. Η Ραπίντ ήταν η φιλοξενούμενη ομάδα και τιμωρήθηκε σε ένα εκτός έδρας ματς που οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ δύσκολες. Σχεδόν ανυπόφορες. Δεν έχω απειληθεί ποτέ προσωπικά στο παρελθόν, συνέβη, όμως, στην Ελλάδα. Στο μέλλον, όμως, θα ακολουθήσουμε το σκληρό δρόμο. Ίσως στο παρελθόν ήμασταν ανεκτικοί με ορισμένους οπαδούς, αυτό δεν θα συμβεί στο μέλλον. Τα παιχνίδια μας στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη παρακολουθούνται πλέον πολύ στενά. Αν αύριο τα πράγματα δεν κυλήσουν καλά για μας, αυτό μπορεί να σημάνει αποκλεισμό μας από την Ευρώπη”.

Η Ραπίντ, εξάλλου, εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιώντας τον κόσμο της για τους αυστηρούς όσο και χρονοβόρους ελέγχους που θα γίνουν την Πέμπτη κατά την προσέλευσή τους στο στάδιο “Χάναπι”.

Από την πλευρά του ο Πέτερ Σέτελ, προπονητής της Ραπίντ, ανέφερε: “Όλοι οι παίκτες επηρεάστηκαν από τα γεγονότα. Στη διάρκεια των επεισοδίων οι παίκτες μας ήταν στα αποδυτήρια, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε κανονικά προθέρμανση. Δεν ξέραμε αν θα γίνει το παιχνίδι. Αιφνιδιαστήκαμε όταν μας είπαν ότι αρχίζει σε δύο λεπτά. Ο ΠΑΟΚ, όμως, ήταν ο δίκαιος νικητής. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι στη ρεβάνς, γιατί ξέρουμε ότι και οι αντίπαλοί μας θα είναι καλύτεροι. Είδαμε στο πρώτο ματς πολλά και ξέρουμε και τις αδυναμίες τους και τα δυνατά σημεία τους. Δεν μπορώ να δώσω προγνωστικά για το τι θα γίνει, ξέρω ότι είναι καλό το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα για μας. Συγκεντρώνω πληροφορίες, όπως μπορώ, Στην Ελλάδα είχα ένα μεταφραστή για τις ελληνικές εφημερίδες μαζί μου”.

Μιλώντας για τις απουσίες του Σαλπιγγίδη και του Λάζαρ, επεσήμανε: “Όπως θα είδατε στο πρώτο ματς, υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παίκτες. Δεν με απασχολεί αν απουσιάζουν ο Σαλπιγγίδης και ο Λάζαρ. Ο αντίπαλος είναι πιο δυνατός από την Βοϊβοντίνα. Είναι ενισχυμένος και με έμπειρους παίκτες που προστέθηκαν τελευταία στο ρόστερ. Ωστόσο, έχω δει και που μπορούμε να χτυπήσουμε”.

Ισχυρή αστυνομική συνοδεία στην αποστολή του ΠΑΟΚ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε