Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πιστόριους: Δε θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησα – Δεν πρόλαβα να πω στη Ρίβα πως την αγαπούσα

Πιστόριους: Δε θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησα – Δεν πρόλαβα να πω στη Ρίβα πως την αγαπούσα

Με κλάματα από τον Όσκαρ Πιστόριους, ειρωνείες από τον εισαγγελέα Τζέρι Νελ, συνεχίστηκε σήμερα η εξέταση του 28χρονου Παραολυμπιονίκη στη δίκη για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ.

«Δεν πρόλαβα να πω στη Ρίβα ότι την αγαπούσα» είπε ο Όσκαρ Πιστόριους καταθέτοντας για 4η μέρα στη δίκη για τη δολοφονία της συντρόφου του τα ξημερώματα της 14η Φεβρουαρίου 2013 στο σπίτι του στην Πρετόρια.

Ο Πιστόριους παρέμεινε ψύχραιμος στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της αντεξέτασής του από τον εισαγγελέα, η φήμη του οποίου ως ένας από τους πιο σκληρούς δικηγόρους της Νότιας Αφρικής του έχει χαρίσει το παρωνύμιο «το πίτμπουλ»

Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ πίεσε για άλλη μια φορά τον Πιστόριους, ζητώντας του να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του και προσπάθησε να τονίσει πως η σχέση του ζευγαριού είχε να κάνει περισσότερο με το τί ικανοποιούσε εκείνον.
Κατηγόρησε μάλιστα τον Πιστόριους πως είναι εγωιστής και ότι ταπείνωνε και επέπληττε συχνά τη σύντροφό του.

Αναλύοντας κυρίως τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει οι δύο εραστές, ο Νελ περιέγραψε έναν άνδρα εγωκεντρικό και ζηλόφθονο, ο οποίος δεν αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη για τις πράξεις του.

Στην ερώτηση του εισαγγελέα γιατί στα μηνύματα που έστελνε τη Ρίβα δεν υπήρχε κανένα «σ’ αγαπώ» και ο Πιστόριους απάντησε πως προτιμούσε ό,τι είχε να πει στη σύντροφό του, να της το πει κατά πρόσωπο ή όταν μιλούσαν στο τηλέφωνο και όχι με μήνυμα.

Αναφερόμενος στους καυγάδες του ζευγαριού μέσω μηνυμάτων, ο Νελ προσπάθησε να δείξει ότι ο Πιστόριους ταπείνωνε συνεχώς τη Στέενκαμπ, δεν ενδιαφερόταν παρά μόνο για τον εαυτό του και την εικόνα του. Εκείνη υπέφερε, παραπονιόταν, στη συνέχει εκείνος ζητούσε συγγνώμη προτού της κάνει νέες παρατηρήσεις, κάποιες φορές δημοσίως: δεν έπρεπε να μασάει τσίχλα, να τον χαϊδεύει στον λαιμό, έπρεπε να προσέχει την προφορά της.

«Σε μια σχέση τεσσάρων μηνών και καθώς αυτή γινόταν πιο έντονη συνέβαινε αυτό: της συμπεριφερόταν άσχημα, ζητούσε συγγνώμη, χαμογελούσε», είπε ο Νελ

Ο Πιστόριους παραδέχτηκε πως υπήρχαν εντάσεις μεταξύ τους αλλά είπε ότι η σχέση τους γινόταν όλο και πιο δυνατή. Παραδέχθηκε ότι η συμπεριφορά του έκανε «δυστυχισμένη» τη Ρίβα, προσπάθησε να εξηγήσει ότι βρισκόταν και ο ίδιος στο μικροσκόπιο των μέσων ενημέρωσης και έδινε συμβουλές στην Στέενκαμπ για να μην υποπίπτει σε λάθη δημοσίως, ενώ επεσήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να κρίνει μια σχέση από μερικά μηνύματα.

Όταν ο κατήγορος τον κατηγόρησε πως ήθελε να μετατρέψει σε… θέαμα τη συγγνώμη που ζήτησε δημόσια κατά την πρώτη μέρα της απολογίας του από τους γονείς της Ρίβα Στέενκαμπ, ο Πιστόριους απάντησε πως θεώρησε ανάρμοστο να τους επισκεφτεί.

«Ζητήσατε συγγνώμη (σ.σ. την οικογένεια Στέενκαμπ) ενώ παρακολουθούσε όλος ο κόσμος. Δεν τους συναντήσατε προσωπικά γιατί θα έπρεπε να αναλάβετε την ευθύνη», είπε ο Νελ.

«Λυπάμαι τρομερά που σκότωσα την κόρη τους» απάντησε ο Πιστόριους.

Αρκετές φορές ο κατήγορος ειρωνεύτηκε τον Πιστόριους, σε μια στιγμή μάλιστα γέλασε με μια από τις απαντήσεις του και προκάλεσε τον εκνευρισμό ακόμη και της δικαστού.

Αναφερόμενος στο βράδυ του φόνου, ο Πιστόριους επανέλαβε τα όσα έχει υποστηρίξει και είπε πως δε θυμάται πόσες φορές πυροβόλησε την πόρτα του μπάνιου, όπου πίστευε πως βρίσκονταν οι διαρρήκτες.

Το περιστατικό στο εστιατόριο

Ο εισαγγελέας πίεσε ιδιαίτερα τον Πιστόριους για το περιστατικό που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2013 σε ένα γεμάτο κόσμο εστιατόριο στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου ο αθλητής πυροβόλησε με το πιστόλι ενός φίλου του.

Ο Πιστόριους ισχυρίστηκε ότι το όπλο του το έδωσε ένας φίλος του κάτω από το τραπέζι του εστιατορίου και αυτό εκπυρσοκρότησε, αν και ένας εμπειρογνώμονας της αστυνομίας είχε καταθέσει νωρίτερα στην ακροαματική διαδικασία ότι το όπλο θα μπορούσε να εκπυρσοκροτήσει μόνο αν κάποιος τραβούσε τη σκανδάλη.
«Δεν ακούμπησα τη σκανδάλη», επανέλαβε ο παραολυμπιονίκης πολλές φορές. «Δεν είχα το δάχτυλο στη σκανδάλη».

«Κατηγορείτε οποιονδήποτε εκτός από τον εαυτό σας», κατηγόρησε ο Νελ τον διάσημο αθλητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έδειξαν στον Πιστόριους το κεφάλι της νεκρής Ρίβα – Κατέρρευσε ξανά ο Παραολυμπιονίκης

Πιστόριους: Η Ρίβα πέθανε στα χέρια μου!

Κατέρρευσε με λυγμούς ο Πιστόριους – «Δεν ήθελα να πιστέψω πως ήταν η Ρίβα πίσω από την πόρτα του μπάνιου» – Όλη η περιγραφή του φονικού

Το κλάμα του Πιστόριους: “Δεν ήθελα να τη σκοτώσω” – “Τις νύχτες ξυπνάω και μυρίζω αίμα”

Η απολογία του Όσκαρ Πιστόριους: Ήθελα να προστατεύσω τη Ρίβα – Παίρνω αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά – Το ανέκφραστο βλέμμα της μητέρας του θύματος

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε