Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Premier League: Εκτόξευση στις συλλήψεις οπαδών στην Αγγλία

Premier League: Εκτόξευση στις συλλήψεις οπαδών στην Αγγλία
ΦΩΤΟ Reuters

Οι αγγλικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία συλλήψεων και αποκλεισμών οπαδών ανά ομάδα της Premier League, για τη διάρκεια της σεζόν 2022-23 και σε αυτά καταγράφεται μεγάλη αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι αριθμοί για την περασμένη σεζόν είναι αντίστοιχοι με το 2013-14 στην Premier League και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα Αγγλίας, καθώς εκδόθηκαν περίπου 682 απαγορεύσεις, οι περισσότερες των τελευταίων 12 ετών, αφότου η κατοχή ναρκωτικών πρώτης κατηγορίας, όπως η κοκαΐνη, προστέθηκε στη λίστα των αδικημάτων.

Τα δικαστήρια εκδίδουν απαγορευτικές εντολές διάρκειας πέντε ετών για αδικήματα όπως η βία, η παραβίαση και η συμπεριφορά που σχετίζεται με το αλκοόλ. Την περασμένη σεζόν, οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έλαβαν τις περισσότερες-69- απαγορεύσεις. Ακολούθησαν,  Μίλγουολ (66), Λέστερ (56), Μπέρμιγχαμ Σίτι (54) και Γουέστ Χαμ (52 ).

Η Premier League είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά συλλήψεων από οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση στην Αγγλία, με 4,3 συλλήψεις ανά 100.000 άτομα. Ο υψηλότερος αριθμός συλλήψεων σε εθνική διοργάνωση ήταν το Κύπελλο Αγγλίας, με 6,4 συλλήψεις ανά 100.000. Όμως ο μεγαλύτερος αριθμός συλλήψεων σημειώθηκε σε διεθνείς αγώνες, με 13,5 συλλήψεις ανά 100.000 παρευρισκόμενους. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις