Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Premier League, Λέστερ – Λίβερπουλ 1-0: Έχασε και βρέθηκε στο -6 από τη Μάντσεστερ Σίτι

Premier League, Λέστερ – Λίβερπουλ 1-0: Έχασε και βρέθηκε στο -6 από τη Μάντσεστερ Σίτι

Στο -6 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε η Λίβερπουλ μετά το πέρασμα της 19ης αγωνιστικής της Premier League. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Λέστερ με 1-0 κι έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Σκόρερ του αγώνα ήταν ο Λούκμαν, ο οποίος βρήκε δίχτυα στο 59′, οδηγώντας τη Λέστερ στη σπουδαία νίκη που την έφερε στην ένατη θέση της βαθμολογίας.

Το γκολ που έκρινε το Λέστερ – Λίβερπουλ:

MVP του αγώνα ήταν, πάντως, ο τερματοφύλακας της Λέστερ, Σμάιχελ, ο οποίος κατέβασε ρολά, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του.

Η Λίβερπουλ ήταν ανώτερη κι έχασε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, με κορυφαία το πέναλτι του Σαλάχ νωρίς στο παιχνίδι, το οποίο απέκρουσε ο Σμάιχελ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Αιγύπτιος επιθετικός έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι.

Ήταν το πρώτο πέναλτι που έχασε ο κορυφαίος σκόρερ της Λίβερπουλ στην Premier League (δεύτερο συνολικά) μετά από 4 χρόνια και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2017 με αντίπαλο την Χάντερσφιλντ.

Αργότερα, στις αρχές του δεύτερου μέρους ο Μανέ από ασίστ του Ζότα βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Σμάιχελ κι εντελώς ανενόχλητος έστειλε την μπάλα… στα πουλιά!

Να σημειωθεί ότι ο Τσιμίκας αγωνίστηκε βασικός στο παιχνίδι, πραγματοποιώντας ακόμα μία θετική εμφάνιση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Καστάν, Αμαρτέι, Εντιντί, Τόμας, Τσάουντρι (56′ Λούκμαν), Ντούσμπερι-Χολ, Σουμαρέ, Μάντισον (68′ Ολμπράιτον), Ιχεανάτσο (56′ Τίλεμανς), Βάρντι.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Φαμπίνιο (64′ Μίλνερ), Χέντερσον (70′ Φιρμίνο), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (55′ Κεϊτά), Μανέ, Σαλάχ, Ζότα.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις