Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Premier League, Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 2-2: Είχε «απαντήσεις» και στάθηκε «όρθια» στο Άνφιλντ

Premier League, Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 2-2: Είχε «απαντήσεις» και στάθηκε «όρθια» στο Άνφιλντ
Reuters

Το πρώτο ημίχρονο του Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι έμεινε στο 0-0. Στην επανάληψη όμως τα είδαμε… όλα, με τους “πολίτες” να ισοφαρίζουν ισάριθμες φορές και να φεύγουν από το “Άνφιλντ” με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

Οι δυο ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η όμως αυτή που προσπάθησε να… ταράξει τα νερά στην έδρα της Λίβερπουλ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 20′. Ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε εκπληκτική ατομική ενέργεια πριν βγάλει κάθετη πάσα στον Φόντεν, με τον Άλισον να αποκρούει με τα πόδια το πλασέ του Άγγλου μεσοεπιθετικού από πλάγια θέση αριστερά εντός περιοχής. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ντε Μπρόινε έστειλε την μπάλα να φύγει έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας των “ρεντς”.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της, την ώρα που η Λίβερπουλ έψαχνε να βρει τα πατήματα της και να πάρει… ενέργεια από τον κόσμο της. Στο 32′ οι “πολίτες” ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Φόντεν (έγινε οριακά εκτός μεγάλης περιοχής), μετά από… τζαρτζάρισμα του Μίλνερ, με τον διαιτητή να μην δίνει όμως κάτι. Άουτ πέρασε και η νέα προσπάθεια του Ντε Μπρόινε στο 34′.

Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 59′ φάνηκε… αποτελεσματική, ανοίγοντας το σκορ. Ο Σαλάχ βρήκε χώρο έδωσε στον Μανέ, και αυτός πλάσαρε σωστά τον Έντερσον για το 1-0!

Η απάντηση για την Σίτι δεν άργησε να έρθει (69′), με τον Ζεσούς να τροφοδοτεί στα αριστερά τον Φόντεν και τον Άγγλο με διαγώνιο αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Άλισον για το 1-1.

Οι δύο προπονητές έκαναν διορθωτικές κινήσεις, με τον Γκουαρδιόλα να περνάει τον Στέρλινγκ αντί του Γκρίλις και τον Κλοπ να “απαντάει” με τον Φιρμίνο αντί του Ζότα. Οι δυο ομάδες συνέχισαν επιθετικά και πέτυχαν από ένα γκολ. η Λίβερπουλ έφτασε στο 2-1 με τον Σαλάχ (76′) για να έρθει ο Ντε Μπρόινε πέντε λεπτά μετά και να διαμορφώσει το τελικό 2-2.

Στο 87′ η Λίβερπουλ είχε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 3-2 με τον Φαμπίνιο, όμως ο Ρόδρι βρέθηκε ως… από μηχανής Θεός και έκοψε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις