Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Premier League: Ο Πογκμπά «εκτόξευσε» την Γιουνάιτεντ στην κορυφή – Έκανε «σεφτέ» η Σέφιλντ (videos)

Premier League: Ο Πογκμπά «εκτόξευσε» την Γιουνάιτεντ στην κορυφή – Έκανε «σεφτέ» η Σέφιλντ (videos)
ΦΩΤΟ Reuters

Στην κορυφή της Premier League και στο +3 από την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ βρίσκεται πλέον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που με «ρουκέτα» του Πολ Πογκμπά έφυγε με τη νίκη από την έδρα της Μπέρνλι. «Διπλό» τετράδας από την Έβερτον επί της Γουλβς και πρώτη νίκη μετά από 17 ματς για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο φετινό πρωτάθλημα.

Η κορυφή της Premier League παρέμεινε… κόκκινη, αλλά με μόνο μία ομάδα να απολαμβάνει τη μοναξιά της… Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το γκολ του Πολ Πογκμπά στο 71ο λεπτό επικράτησε 1-0 στο «Ταρφ Νουρ» της Μπέρνλι, σε εξ αναβολής αναμέτρηση και για πρώτη φορά από την έναρξη της σεζόν βρίσκεται μόνη της στο ρετιρέ της βαθμολογίας, αφήνοντας στο -3 την πρωταθλήτρια, Λίβερπουλ.

Ήταν το 4ο ματς μέσα στο 2021 για τους «κόκκινους διαβόλους», με απολογισμό 3 νίκες και μία ήττα. Οι δύο για την Premier League (Αστον Βίλα, Μπέρνλι), η άλλη πρόσφατα στο Κύπελλο επί της Γουότφορντ, ενώ η μοναδική της ήττα ήταν αυτή από τη «συμπολίτισσα» Σίτι στον ημιτελικό του League Cup (0-2).

Στα… κανονικά ματς του πρωταθλήματος (18η αγωνιστική), η Έβερτον απέδειξε γι΄ άλλη μια φορά ότι εφέτος είναι δομημένη για μεγάλα πράγματα. Σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της Premier League, όπως είναι το «Μολινό», επικράτησε με 2-1 της Γουλβς και παρέμεινε στο… κόλπο του τίτλου με -4 από την κορυφή.

Μετά από 17 αγωνιστικές (2 ισοπαλίες και 15 ήττες), η ουραγός της Premier League Σέφιλντ Γιουνάιτεντ «έσπασε το ρόδι» στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 1-0 της Νιουκάστλ στο εναρκτήριο ματς της 18ης αγωνιστικής.

Το «χρυσό» γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο Σαρπ στο 72ο λεπτό με πέναλτι, ενώ καθοριστική στην εξέλιξη του αγώνα ήταν η φάση του 45ου λεπτού, όταν ο Φρέιζερ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή μέσα σε 4 λεπτά κι άφησε τους «ανθρακωρύχους» με παίκτη λιγότερο για ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις