Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Premier League: “Πόλεμος” στο Λίβερπουλ ανάμεσα σε δήμαρχο και ομάδα

Premier League: “Πόλεμος” στο Λίβερπουλ ανάμεσα σε δήμαρχο και ομάδα
ΦΩΤΟ Reuters

Στα “μαχαίρια” εμφανίζονται πλέον ο δήμαρχος του Λίβερπουλ με την ομάδα, όσον αφορά τη συνέχιση του πρωταθλήματος στην Premier League και την κατάκτηση του τροπαίου από τους “κόκκινους”.

Ο Τζο Άντερσον υποστήριξε ότι ακόμη κι αν οι αγώνες γίνουν χωρίς οπαδούς, η ανάδειξη της Λίβερπουλ σε πρωταθλήτρια Αγγλίας θα βγάλει τον κόσμο στους δρόμους, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο σε περίοδο κορονοϊού.

Η Λίβερπουλ αναγκάστηκε έτσι να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση εναντίον του δημάρχου, τον οποίο κατηγορεί και για αντιφατικές θέσεις, μετά τη σχετικής τους επικοινωνία.

Οι δηλώσεις της Λίβερπουλ

«Ακόμα κι αν γίνουν τα ματς κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρξει κόσμος έξω από το Άνφιλντ. Δεν θα υπάρξουν πολλοί που θα σεβαστούν τις οδηγίες μας για να μην πάνε στο γήπεδο και να τηρήσουν τα μέτρα προφύλαξης. Θα βγουν να πανηγυρίσουν και θα είναι τρομερά δύσκολο και για την Αστυνομία να τους συγκρατήσει. Θα είναι πραγματική φαρσοκωμωδία, δεν γίνεται να τηρηθούν οι αποστάσεις.

Θα μας αγνοήσει ο κόσμος. Θα πρέπει η Premier League και η Κυβέρνηση να το λάβουν υπόψιν τους αυτό. Ας πάρει η Λίβερπουλ το πρωτάθλημα, αλλά διακόψτε τη σεζόν. Είναι ξεκάθαρο πως της αξίζει ο τίτλος, αλλά πρέπει να βάλουμε πάνω απ’ όλα την ασφάλεια και την υγεία μας».

Η ανακοίνωση της Λίβερπουλ

«Υπάρχει απογοήτευση από τα σχόλια που αποδίδονται στον δήμαρχο Joe Anderson. Εκτός από την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για την υποστήριξη τέτοιων ισχυρισμών, τονίζουμε πως σε συζητήσεις με τον Δήμαρχο σχετικά με τη δυνατότητα να παίξουμε ποδόσφαιρο κεκλεισμένων των θυρών, αυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι σημαντικό τα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη σε όλη την πόλη να συνεχίσουν να συνεργάζονται!

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων μας, είμαστε σε συνεχή επαφή με τον Δήμαρχο και το γραφείο του και ελπίζουμε ότι αυτές οι συζητήσεις μπορούν να συνεχιστούν. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε συνεργαστεί με φιλάθλους μας που μας έχουν ενημερώσει για την αποφασιστικότητά τους να σεβαστούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και, σε περίπτωση ανακοίνωσης της επανέναρξης του ποδοσφαίρου, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους και άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους σύμφωνα με τη συλλογική μας επιθυμία να επιτύχουμε αυτόν τον κρίσιμο στόχο.

Πρωταρχικός μας σκοπός παραμένει η ανταπόκριση στην ανθρωπιστική κρίση που συνεχίζει να εκτυλίσσεται και ειδικότερα παρέχοντας συνεχή υποστήριξη σε διάφορες πρωτοβουλίες του συστήματος Υγείας και σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα» .

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις