Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Premier League: Υπερυπολογιστής προέβλεψε την πρωταθλήτρια και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν

Premier League: Υπερυπολογιστής προέβλεψε την πρωταθλήτρια και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν
ΦΩΤΟ Reuters

Μπορεί το πρωτάθλημα της Premier League να μην βρίσκεται ούτε καν στα μισά του, ωστόσο η βρετανική εταιρεία Opta, χρησιμοποίησε ένα υπερυπολογιστή με σκοπό να προβλέψει ποια ομάδα θα κατακτήσει τον τίτλο, καθώς και ποιες θα υποβιβαστούν.

Σύμφωνα με το εν λόγω σύστημα και φέτος η Μάντσεστερ Σίτι θα κόψει πρώτη το νήμα, με το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα να έχει 84% πιθανότητες να κάνει το back to back.

Η Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα συγκεντρώνει 9,3%, με την Άρσεναλ 5,7% όντας οι δυο ομάδες οι οποίες απειλούν τους «πολίτες» στην υπόθεση τίτλος.

Από εκεί και πέρα ο υπερυπολογιστής της Opta θεωρεί πως με βάση τα τωρινά δεδομένα Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα καταφέρουν να βγουν στην Ευρώπη, με τις Άστον Βίλα, Νιούκαστλ, Τότεναμ και Μπράιτον να είναι οι ομάδες που θα πάρουν τα εισιτήρια για τις διοργανώσεις της UEFA.

Την ίδια ώρα στο κάτω μέρος του πίνακα βρίσκονται οι Λούτον, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Μπέρνλι, οι οποίες είναι οι ομάδες που συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να υποβιβαστούν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις