Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Roland Garros: Άκυρος ο “συναγερμός” με Ζβέρεφ – Αρνητικός στον κορονοϊό

Roland Garros: Άκυρος ο “συναγερμός” με Ζβέρεφ – Αρνητικός στον κορονοϊό

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ δήλωσε μετά την ήττα του από τον Γιανίκ Σίνερ στον 4ο γύρο του Roland Garros, ότι αγωνίστηκε έχοντας υψηλό πυρετό και συμπτώματα κορονοϊού, αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοικτό.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ μετά τον αποκλεισμό του στο Roland Garros ανησύχησαν τους διοργανωτές του γαλλικού Open. Ο 23χρονος Γερμανός ανέφερε ότι έπαιξε με πυρετό και έντονα συμπτώματα γρίπης και τόνισε πως δεν θα έπρεπε να είχε αγωνιστεί. Πολλοί ήταν αυτοί που τον θεώρησαν ύποπτο κρούσμα κορονοϊού.

Πριν όμως αποκλειστεί από τον Γιάνικ Σίνερ στον 4ο γύρο του Roland Garros, ο Ζβέρεφ έκανε τεστ για τον COVID 19 και το βράδυ της Δευτέρας πήρε τα.. ευχάριστα νέα, αφού βγήκε αρνητικός στον κορονοϊό.

“Πήρα τα αποτελέσματα σήμερα. Είναι αρνητικό το δείγμα. Δεν έχω Covid-19. Είμαι καλύτερα. Απλά είμαι κρυωμένος. Είναι κάτι που μπορείς να έχεις, μέσα στην πανδημία του κορονοϊού. Παίζαμε τένις στους 8 βαθμούς, με βροχή για δύο εβδομάδες. Είναι λογικό το σώμα να κουραστεί. Δεν είχα κάνει διάλειμμα μετά το US Open. Αυτό είναι το κλασικό μου κρύωμα. Το ξέρω πως είναι. Είχα λίγο πονόλαιμο, μετά κρύωμα και συνάχι ενώ έκανα και πυρετό που έφτασε το 37.6” είπε χαρακτηριστικά ο Ζβέρεφ μιλώντας στο Γερμανικό Eurosport

Όσον αφορά το γιατί δεν ενημέρωσε τον γιατρό της διοργάνωσης για τα συμπτώματα, ο Ζβέρεφ είπε: “Δεν είμασταν υποχρεωμένοι να πούμε αν κάποιος είναι άρρωστος ή όχι”

Στον Ζβέρεφ είχε χορηγηθεί φάρμακο για το κρύωμα από τον γιατρό της διοργάνωσης, μέσω του φυσιοθεραπευτή του. Ο 23χρονος προτίμησε να πάρει φάρμακο από τον συγκεκριμένο γιατρό προκειμένου να μην κινδυνέψει με τους κανόνες για το αντι-ντόπινγκ.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις