Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Serie A: «Κάζο» για την Γιουβέντους από την Έμπολι – Έβγαλε το «εξάσφαιρο» η «αγριεμένη» Λάτσιο

Serie A: «Κάζο» για την Γιουβέντους από την Έμπολι – Έβγαλε το «εξάσφαιρο» η «αγριεμένη» Λάτσιο
ΦΩΤΟ Reuters

Με ήττα-σοκ ξεκίνησε η «μετά Ρονάλντο» εποχή για την Γιουβέντους που είδε τη «νεοφώτιστη» Έμπολί να φεύγει νικήτρια (0-1) αποό το Τορίνο για την 2η αγωνιστική της Serie A. Η Λάτσιο έκανε το 2/2 αφού «ισοπέδωσε» 6-1 την Σπέτσια, που… τόλμησε να προηγηθεί στο «Ολίμπικο».  

Χωρίς νίκη μετά από δύο αγωνιστικές στην Serie A έμεινε η Γιουβέντους, που είδε την Έμπολι να παίρνει μία ιστορική νίκη στο Τορίνο, χάρη στο γκολ του Μανκούσε από το 21ο λεπτό, που οι «μπιανκονέρι» παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν μπόρεσαν να απαντήσουν και ξεκίνησα με το… αριστερό στην εποχή, χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Έμπολι δεν είχε νικήσει ποτέ εκτός έδρας τη Γιουβέντους, ενώ η τελευταία της επιτυχία χρονολογείται από το 1999.

Πετυχαίνοντας χατ-τρικ σε 42 λεπτά, ο Τσίρο Ιμόμπιλε οδήγησε τη Λάτσιο στο επιβλητικό 6-1 επί της Σπέτσια στο «Ολίμπικο». Η Σπέτσια έκανε το… λάθος να προηγηθεί με το γκολ του – πρώην άσου της ΑΕΚ – Ντανιέλε Βέρντε, ωστόσο η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Ιμόμπιλε και μάλιστα εις τριπλούν. Η αποβολή του Κέλβιν Αμιάν (54’) με απευθείας κόκκινη κάρτα για την ομάδα του Δημήτρη Νικολάου, απλοποίησε ακόμα περισσότερα τα πράγματα για τους «λατσιάλι» που σημείωσαν ακόμα τρία γκολ στο δεύτερο 45λεπτο.

Κι αν στην «Αιώνια Πόλη»… έβρεξε γκολ, κάτι τέτοιο δε συνέβη στο Μπέργκαμο. Παρά τις πάρα πολλές ευκαιρίες, η Αταλάντα έμεινε στο 0-0 με την Μπολόνια, καταγράφοντας την πρώτη φετινή απώλεια βαθμών. Οι τελικές προσπάθειες ήταν 22-4 ωστόσο ο Λούκας Σκορούπσκι «κατέβασε ρολά», με την ομάδα του Σίνισα Μιχαϊλοβιτς να αποσπά το βαθμό της ισοπαλίας.

Στο τέταρτο και τελευταίο ματς της ημέρας η Φιορεντίνα πήρε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα επικράτώντας 2-1 της Τορίνο με γκολ του Νίκο Γκινζάλες (41′) και τους «συνήθη υπόπτου», Βλάχοβιτς στο 70′, πριν ο Βέρντι μειώνσει στο 89′ και αγχώσει τους «βιόλα», οι οποίοι τελικά πανηγύρισαν στο τέλος, αφήνοντας χωρίς βαθμό την «γκρανάτα».

Tα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 28/8

Ουντινέζε-Βενέτσια 3-0

(29’ Πουσέτο, 70’ Ντολοφέου, 90’+3’ Μολίνα)

Βερόνα-Ίντερ 1-3

(15’ Ίλιτς – 47’ Μαρτίνεζ, 83’, 90’+4’ Κορέα)

Αταλάντα-Μπολόνια 0-0

Λάτσιο-Σπέτσια 6-1

(5’, 15’, 45’+2’ Ιμόμπιλε, 47’ Άντερσον, 70’ Χίσαϊ, 85’ Λουίς Αλμπέρτο – 4’ Βέρντε)

Φιορεντίνα-Τορίνο 2-1

(41΄ Νίκολας Γκονζάλες, 70΄ Βλάχοβιτς – 89΄ Βέρντι)

Γιουβέντους-Έμπολι 0-1

(21΄ Μανκούζο)

Κυριακή 29/8

Τζένοα-Νάπολι 19:30

Σασουόλο-Σαμπντόρια 19:30

Μίλαν-Κάλιαρι 21:45

Σαλερνιτάνα-Ρόμα 21:45

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις