Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Serie A: Συζητήσεις για μείωση ομάδων και πλέι οφ – Αμφιβολίες στην κυβέρνηση για το πλήρες άνοιγμα των γηπέδων

Serie A: Συζητήσεις για μείωση ομάδων και πλέι οφ – Αμφιβολίες στην κυβέρνηση για το πλήρες άνοιγμα των γηπέδων
Reuters

Η Serie A θα παρουσιάσει σχέδια για νέα μορφή του πρωταθλήματος, την ώρα που ο πρόεδρος της Λίγκας θέλει να ανοίξει τα στάδια, γι;α τους εμβολιασμπενους.

Όπως αναφέρει η “Corriere dello Sport”, η Serie A έχει προγραμματιστεί συνάντηση στη Λίγκα, στην οποία οι πρόεδροι των συλλόγων της Serie A θα παρουσιάσουν τα πρώτα σχέδια που εκπόνησε η Deloitte, αναφορικά με τη νέα μορφή του πρωταθλήματος, από το 2023 ή το 2024.

Στο σχέδιο υπάρχει η μείωση των ομάδων σε 18, ακολουθούμενη από παραλλαγές με πλέι οφ για το πρωτάθλημα σε 4, 6 ή 8 ομάδες και πλέι άουτ για τον υποβιβασμό. Το θέμα βρίσκεται στο τραπέζι της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αρκετό καιρό, με τον πρόεδρο Γκαμπριέλε Γκραβίνα να πιέζει για μια μεταρρύθμιση «σε σύντομα διάστημα» και τη Serie A να αντιτείνει πως πρέπει πρώτα να είναι έτοιμη.

Ο στόχος της μελέτης ήταν να αξιολογηθεί τόσο ο αθλητικός όσο και ο οικονομικός / χρηματοοικονομικός αντίκτυπος των προτάσεων, προκειμένου να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα σε μια επόμενη συνέλευση της Λίγκας (προπαρασκευαστική για το επόμενο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο), που θα διεξαχθεί αύριο.

Αμφιβολίες στην ιταλική κυβέρνηση για το πλήρες άνοιγμα των γηπέδων

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Serie A θέλει να ανοίξει τα στάδια μόνο για όσους έχουν το green pass. Ωστόσο, όπως ανέφερε η Gazzetta dello Sport, η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι επιφυλακτική και αμφιβάλλει για το ενδεχόμενο άμεσης επαναλειτουργίας.

Η παραλλαγή «Δέλτα» του κορονοϊού είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς τα κρούσματα έχουν αρχίσει να αυξάνονται πάλι, ακόμη κι αν τα νοσοκομεία δεν βρίσκονται υπό πίεση αυτή τη στιγμή.

Προς το παρόν, το ελάχιστο εγγυημένο όριο για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στις 22 Αυγούστου είναι 25%, κατά το πρότυπο του επιτυχημένου εγχειρήματος στο «Ολίμπικο» στη διάρκεια του Euro 2020, από άποψη υγείας.

Οι σύλλογοι από την πλευρά τους ζητούν ποσοστό περίπου 50%, που εξασφαλίζεται από καλά καθιερωμένα πρωτόκολλα. Προς βοήθεια της επαναλειτουργίας των σταδίων, υπογραμμίζει η Gazzetta, είναι το γεγονός ότι υπάρχει σχεδόν 1,5 μήνας για να ξεκινήσει η Serie A και η εκστρατεία εμβολιασμού θα μπορούσε να δώσει νέους στόχους, καθώς το ποσοστό του 42,2% των ατόμων που εμβολιάστηκαν με δύο δόσεις θα μπορούσε να αυξηθεί μαζικά.

Πληροφορίες ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις