Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Super Bowl 2023: Ο George Karlaftis είναι ο Έλληνας που έχει «ραντεβού» με την ιστορία στο NFL

Super Bowl 2023: Ο George Karlaftis είναι ο Έλληνας που έχει «ραντεβού» με την ιστορία στο NFL

Οι Kansas City Chiefs αντιμετωπίζουν απόψε Κυριακή (12.2.2023) το βράδυ τους Philadelphia Eagles στο Super Bowl 2023, στον τελικό δηλαδή του Αμερικανικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (NFL). Στην ομάδα του Κάνσας παίζει και ένας Έλληνας, ο George Karlaftis, ο οποίος συμμετέχει για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο ματς και στοχεύει στο μεγάλο τρόπαιο.

Ο George Karlaftis είναι ένας από τους αμυντικούς των Kansas City Chiefs και στην πρώτη του χρονιά της επαγγελματικής καριέρας του στο NFL βρίσκεται στο Super Bowl 2023, στον μεγάλο τελικό του NFL που θα παρακολουθήσουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Ήδη, υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για την καριέρα του, αφού έχει συμπεριληφθεί στην Καλύτερη Ομάδα Rookies της φετινής σεζόν και η ομάδα του θεωρείται το φαβορί να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο του NFL, το Vince Lombardi Trophy.

Ποιος είναι ο George Karlaftis

Ο George Karlaftis (ελλ. Γιώργος Καρλαύτης) είναι 21 ετών. Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 2001 και μεγάλωσε στην Ελλάδα μέχρι τα 13 του. Ο πατέρας του ήταν Έλληνας και η μητέρα του Αμερικάνα. Μάλιστα, προέρχεται από οικογένεια αθλητών, αφού ο Μαθιός Καρλαύτης ήταν ακοντιστής της ομάδας του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι ενώ ο αδερφός του έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής του τζούντο στην ηλικία των 11 ετών.

Αν και έπαιξε στην εθνική Ελλάδος πόλο νέων, ο George Karlaftis μένει στις ΗΠΑ από τα 13 του χρόνια, καθώς η μητέρα του Amy πήρε την οικογένεια και πήγαν να μείνουν εκεί, μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2014. Οι γονείς του γνωρίστηκαν όταν ο Μαθιός σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο του Περντιού, παντρεύτηκαν και έμειναν στην Αθήνα.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GK (@georgekarlaftis)

Στο Πανεπιστήμιο του Περντιού σπούδασε και ο Γιώργος, ο οποίος συμμετείχε και στην κολεγιακή ομάδα του Αμερικανικού Ποδοσφαίρου. «Μετακομίσαμε από την Ελλάδα όταν ήμουν 13 ετών, αφού πέθανε ο πατέρας μου», δήλωσε στη βρετανική Mirror από την Αριζόνα πριν το Super Bowl.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GK (@georgekarlaftis)

«Μετακομίσαμε για να είμαστε πιο κοντά στην οικογένεια της μαμάς μου και στο σύστημα υποστήριξης που υπάρχει εδώ. Πιθανότατα ήταν κάτι που επρόκειτο να συμβεί σε κάθε περίπτωση γιατί υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες εδώ. Η ζωή είναι λίγο πιο εύκολη στην Ιντιάνα παρά σε μια μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα», δηλώνει ο παίκτης των Kansas City Chiefs.

«Το Αμερικανικό Ποδόσφαιρο ξεκίνησε για μένα όταν μετακομίσαμε στις ΗΠΑ. Δεν ήθελα να παίξω στην αρχή. Ήμουν λίγο διστακτικός γιατί συνέβησαν πολλά πράγματα, αλλά είχα προπονητές και συμπαίκτες που κάπως με έπεισαν να το κάνω περισσότερο για να κοινωνικοποιηθώ. Άρχισα να πιστεύω ότι ήμουν μεγαλύτερος, πιο δυνατός και πιο γρήγορος από αυτά τα παιδιά και σκέφτηκα ότι δεν θα μπορούσα να είμαι κακός σε αυτό το παιχνίδι. Απλώς συνέχισα να βελτιώνομαι από εκεί και έπειτα».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GK (@georgekarlaftis)

Και όπως φαίνεται, καλά έκανε και ασχολήθηκε. Ήδη, στην πρώτη του χρονιά, μετράει 33 tackles, 6 sacks και 7 pass deflections. Δηλαδή, 33 φορές έχει σταματήσει επιτυχημένα την επίθεση της αντίπαλης ομάδας, 6 φορές έχει ρίξει τον αντίπαλο quarterback πριν καν ξεκινήσει την επίθεση ενώ 7 φορές έχει επέμβει και «χαλάσει» την επίθεση των αντιπάλων.

Η Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός

Ωστόσο, δεν ξεχνάει την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα έχει περάσει στις ΗΠΑ. Σε άλλη συνέντευξή του, όταν τον ρώτησαν ποια ομάδα υποστηρίζει, απάντησε ειλικρινά ότι είναι Παναθηναϊκός.

«Παναθηναϊκός! Πάντα. Όλη μέρα. Θύρα 13, έλα φίλε. Τα πρώτα ρούχα που έβαλα όταν γεννήθηκαν ήταν του Παναθηναϊκού. Πράσινο και άσπρο, φίλε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη eyeheartgreece (@eyeheartgreece)

Highlights του George Karlaftis στο NFL

Με πληροφορίες από Βικιπαίδεια και Mirror

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις