Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Super Bowl: Οι Kansas City Chiefs του Καρλαύτη στην κορυφή του NFL με δραματική νίκη επί των Philadelphia Eagles (38-35)

Super Bowl: Οι Kansas City Chiefs του Καρλαύτη στην κορυφή του NFL με δραματική νίκη επί των Philadelphia Eagles (38-35)
Reuters

Οι Kansas City Chiefs του Γιώργου Καρλαύτη επικράτησαν των Philadelphia Eagles με 38-35, με field goal του Χάρισον Μπάτκερ οκτώ δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του Super Bowl LVII και σήκωσαν για τρίτη φορά στην ιστορία τους το βαρύτιμο τρόπαιο του NFL, το Vince Lombardi Trophy.

Οι Kansas City Chiefs κατέκτησαν το Super Bowl! Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό η ομάδα του Γιώργου Καρλαύτη νίκησε με 38-35 τους Philadelphia Eagles και σήκωσε την κούπα.

Οι Eagles ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, με κορυφαίο τον Τζέιλεν Χερτς και είχαν πάρει το προβάδισμα με 24-7 έναντι των Chiefs.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, το Κάνσας του Γιώργου Καρλαύτη έβγαλε τεράστια αντίδραση και μπόρεσε με επικό τρόπο να σηκώσει το τρίτο τρόπαιο στην ιστορία του (δεύτερο τα τελευταία τρία χρόνια).

Όλα κρίθηκαν με ένα field goal του του Μπάτκερ ο οποίος ευστόχησε και έδωσε το Super Bowl στην ομάδα του 11 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε.

MVP του αγώνα ήταν ο Πάτρικ Μαχόουμς, ο οποίος παρά τον τραυματισμό του στον αστράγαλο, έσφιξε τα δόντια και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να πανηγυρίσει μία μεγάλη νίκη στο Super Bowl LVII.

Μάλιστα έγραψε Ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος quarterback που έχει δύο τίτλους Super Bowl και ισάριθμους τίτλους MVP, πριν συμπληρώσει τα 30 χρόνια. Οι προηγούμενοι αθλητές που είχαν πετύχει ανάλογο επίτευγμα ήταν οι: Πέιτον Μάνινγκ, Τζο Μοντάνα, Τομ Μπρέιντι και Τζόνι Ουνίτας.

Ο γεννημένος στην Αθήνα, 21χρονος defensive end των Κάνσας Σίτι Τσιφς, Γιώργος Καρλαύτης, έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας που κατακτάει το Super Bowl, μετά τον Κρις Μαραγκό το 2018.

Ο Τζορτζ Καρλάφτης, ωστόσο είναι ο πρώτος που γεννήθηκε στην Ελλάδα και πανηγυρίζει την κατάκτηση της κορυφής του NFL, μόλις στην πρώτη του χρονιά στην Λίγκα!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις